MALMÖ REDHAWKS: Patrik Hersley återvänder

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter att ha tränat med laget sedan tidigt i höstas är Patrik Hersley, 34, nu klar för spel i Redhawks.

– I Patrik får vi in en spelare som har ett skott som ingen annan i ligan kan mäta sig med. På så sätt kommer han att bli en offensiv kraft för oss, inte minst i powerplay. Han har dessutom stor rutin från spel på hög nivå och han kommer kunna bidra med mycket för oss, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, och fortsätter;
– Den ekonomiska överenskommelse som vi nått med Patrik är också väldigt fördelaktig för oss, vilket möjliggör att han nu blir en Redhawksspelare.

De sju senaste säsongerna har Patrik Hersley spelat sin ishockey i ryska KHL, senast i Spartak Moskva. Vid ett flertal tillfällen har han också represterat Tre Kronor, något han också gjorde under OS-turneringen i Pyeongchang våren 2018.
– Det ska bli jättekul att spela här igen, det är något som växt fram under tiden som jag tränat med laget och jag ser verkligen fram emot det här. Ledarna och mina lagkamrater vet vad de får av mig och det känns bra att jag redan känner killarna. Det blir dessutom perfekt att inleda med ett derby, säger Patrik Hersley själv.
Patrik Hersley är spelklar till matchen i morgon och kommer att bära tröja nummer 6 under säsongen.

FAKTA / #6 Patrik Hersley
Back, högerskytt
Född: 1986-06-23
Födelseort: Höllviken
Längd: 192 cm
Vikt: 92 kg
Moderklubb: Malmö Redhawks
Klubbar i karriären: Malmö Redhawks, Pantern, Manchester Monarchs, Reading Royals, MODO Hockey, Leksand, Sibir Novosibirsk, Lokomotiv Yaroslavl, SKA St. Petersburg, Spartak Moskva.
Meriter: KHL Gagarin Cup-mästare 2017, Salming Trophy som SHL:s bästa back 2014, rekord i flest antal mål som back under en SHL-säsong 2014, 32 A-landskamper, OS-spel 2018.
Aktuell: Förstärker Redhawks och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

Spelarprofil Patrik Hersley

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners