DOLLY PARTON ger ut roman med bestsellerförfattaren JAMES PATTERSON

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den ikoniska artisten Dolly Parton har gjort sig känd för sina personliga låttexter som ofta bygger på hennes eget liv. Nu tar hon ett nytt steg i sin karriär genom att ge ut romanen Run, Rose, Run som hon skrivit tillsammans med James Patterson, en av USA:s mest framgångsrika författare. Romanen utkommer i svensk översättning den 19 april på Bazar Förlag.

I samband med utgivningen av den amerikanska utgåvan ger Dolly Parton även ut ett album med samma namn, bestående av tolv nyskrivna låtar. Samtliga låttexter, som alla spelar stor roll i romanen, kommer att publiceras i boken.

Run, Rose, Run utspelar sig i Nashville och handlar om en ung kvinna som kommer till countrymusikens huvudstad för att förverkliga sina drömmar om att slå igenom som artist. Men det förflutna hon flyr från kommer allt närmare och riskerar att rasera allt hon kämpat för att bygga upp.

Det oväntade författarparet har dragit nytta av varandras expertis och skapat en underhållande och spännande roman som är tydligt inspirerad av Dolly Partons eget liv och temperament. James Patterson utnyttjar sin omvittnade förmåga att bygga spänning och Dolly delar frikostigt med sig av sin upplevelse av hur det är att som ung kvinna slå sig fram i den tuffa musikbranschen, där stjärnor tillverkas på löpande band. Som Dolly själv säger: ”Jag vet ett och annat om Nashville.”

Redan nu finns första singeln med tillhörande lyricvideo ute, Big Dreams and Faded Jeans samt Blue Bonnet Breeze. Den senare framförs i boken av huvudpersonen Rose McCord och hennes mentor, countrydivan Ruthanna Ryder. Klicka på respektive sångtitel för att se videorna på Youtube. Albumet är skrivet, producerat och framfört av Dolly. Dessutom lanserar författarna i exklusivt samarbete med Spotify en bookcast, den första i sitt slag. Läs mer om Run, Rose, Run Bookcast här.

”Jag har svårt att beskriva hur spännande det är att få berätta om min allra första roman Run, Rose, Run, som jag skrivit tillsammans med den store James Patterson. Samtidigt med boken ger jag dessutom ut ett nytt album. Alla sånger är skrivna utifrån karaktärerna och situationerna i boken. Jag hoppas att ni kommer tycka om romanen och låtarna lika mycket som vi har tyckt om att skapa dem”, säger Dolly Parton.

”Det har varit en ära – och jäkligt kul – att arbeta med den ojämförliga Dolly Parton, som jag länge avgudat för hennes musik, hennes historieberättande och hennes enorma generositet. Det otroliga i det här projektet är att läsandet förhöjer upplevelsen av musiken, och vice versa. Det är en alldeles unik upplevelse som jag vet att läsare (och lyssnare) kommer att älska”, säger James Patterson.

En öppenhjärtig intervju med Dolly där hon berättar om tillblivelsen av boken, hur det kom sig att hon tackade ja till att skriva en bok och tankarna kring musiken finns på Dollys hemsida, klicka här, och en kompletterande intervju med James Patterson hittas här.

© Bazar Förlag

print

Våra samarbetspartners