ANNA JANSSON bland Norstedts Förlags skönlitterära utgivning våren 2020

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Januari 2020

Huldas hus – Anita Salomonsson
Två kvinnoöden som, bokstavligt talat, utspelar sig på samma gårdsplan utanför Burträsk i Västerbotten – utan att egentligen mötas. Anita Salomonsson har gjort till sin specialitet att bärga till synes obeydliga men verkliga livsöden från Västerbotten ur glömskan och skildra dem i skönlitterär form.
Utgivningsdatum: 7 jan

Intill slutet vill jag vittna : Dagböcker 1933-1945 – Victor Klemperer
Ett enastående verk och ett av de mest skakande vittnesbörden från Nazi-Tyskland. Ola Larsmo har skrivit ett nytt förord till denna utgåva.
Utgivningsdatum: 7 jan

Magic Love Pixie – Sofia Stenström
Sofia Stenströms första roman efter två hyllade diktsamlingar är en utforskning av intimitetens och kärlekens gränser. Magic Love Pixie är lika mycket en moderspassion som en sorgeberättelse. Det är en roman full av spiritism, kiosklitteratur, deepthroating och throatsinging.
Utgivningsdatum: 3 jan

Himlen – Karl Daniel Törnkvist
Karl Daniel Törnkvist debuterar med en kompromisslös diktsamling.
Utgivningsdatum: 3 jan

Vernon Subutex 3 – Virginie Despentes
Vernon Subutex-trilogin har översatts till en rad språk och fått ett varmt mottagande världen över, av såväl läsare som kritiker. 2018 nominerades första delen i serien till Man Booker International Prize.
Utgivningsdatum: 10 jan

Resenärerna – Regina Porter
Skildringen av släkten Vincent-Christe böljar fram och tillbaka i nu- och dåtid och växer ut till att bli en initerad och lekfull rundmålning av alla de levnadsöden och erfarenheter som ryms i det amerikanska samhället av idag.
Utgivningsdatum: 10 jan

Nattmannen – Ingela Strandberg
Ny lyrik från Ingela Stenberg.
Utgivningsdatum: 16 jan

Mannen som visste allt – Deborah Levy
Det är 1988 och den unge historikern Saul Adler kliver ut på det berömda övergångsstället vid Abbey Road Studios i London för att hans flickvän Jennifer ska ta en bild av honom. Någon stund senare vaknar Saul till liv när en tysk bilförare står lutad över honom och frågar hur han mår. Saul reser sig upp, borstar av sig, ser att han har några skrubbsår men att han i övrigt är oskadd. Men plötsligt stämmer ingenting, verkligheten har fått slagsida.
Utgivningsdatum: 16 jan

de – Helle Helle
de fick ett magnifikt mottagande i Danmark och Helle Helle räknas till en av Danmarks främsta samtida författare.
Utgivningsdatum: 23 jan

Den sista vargen – László Krasznahorkai
Den sista vargen, Herman och Herman II visar att Làszló Krasznahorkai är en mästare även i det kortare formatet. Med osviklig känsla för prosans yttre gränser har han här samlat tre berättelser som på olika sätt öppnar texten lika mycket som den kör in en pil rakt in i människans mest fördärvbringande sidor.
Utgivningsdatum: 23 jan

Monster i terapi : Skräcklitteraturens ikoner hos psykologen – Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld
Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld låter populärkultur möta psykologi i denna genreöverskridande och fascinerande bok. De ställer med lika delar humor och allvar de rätta frågorna och analyserar svaren för att kunna hjälpa klienterna – och kanske även läsaren.
Utgivningsdatum: 24 jan

Anne Franks dagbok – Ari Folman/Anne Frank/David Polonsky
Anne Franks dagbok är en tidlös klassiker som får nya läsare i varje generation. I den här boken får man möta hennes texter på ett helt nytt sätt, i serieform.
Utgivningsdatum: 24 jan

En avlägsen kust – Jenny Colgan
En avlägsen kust är en kortroman som utspelar sig på samma plats som serien om Flora och serien om den lilla ön i havet. Men i den här historien är Saif och Lorna huvudpersoner.
Utgivningsdatum: 30 jan

En sky av vittnen : Låna mig din röst – Kjell Espmark
I denna volym samlar vi tre diktsamlingar som alla innehåller den rolldiktning som Kjell Espmark gjort till sin främsta lyriska gren. Volymen inleds med Vintergata (2007) och Den inre rymden (2014). Den nyskrivna diktsamlingen En sky av vittnen, utgör den sista tredjedelen i denna samlingsvolym under rubriken Låna mig din röst.
Utgivningsdatum: 30 jan

Februari 2020

Som en öppen bok – Sara Molin
Clara Rennel har haft planen utstakad länge: Som lärare ska hon viga sitt liv åt att sprida läslust till kommande generationer. Styrkt av sina fiktiva medsystrar Kulla-Gulla, Kitty och Lotta, är hon redo att uträtta stordåd i läsningens tjänst. När hennes ungdomsförälskelse Jonathan dyker upp igen, mirakulöst nog nybliven singel, kan det nästan inte bli bättre.
Utgivningsdatum: 6 feb

Allt jag vet om kärlek – Dolly Alderton
Fenomenet som sålt 400 000 exemplar i England! Allt jag vet om kärlek är en underhållande och insiktsfull, feministisk och rörande debut från Dolly Alderton, en en brittisk röst som av många kallats en Caitlin Moran för millenniegenerationen.
Utgivningsdatum: 7 feb

Mars 2020

Åren – Annie Ernaux
Åren är en berättelse om tiden mellan 1941 till 2006, från författaren Annie Ernaux uppväxt i en arbetarklassfamilj i Normandie, via katolsk privatskola, till tiden som lärare i litteratur i Paris, förortslivet, de två sönerna och slutligen skilsmässan.
Utgivningsdatum: 5 mars

Dödslistan – Anna Jansson
Dödslistan är det nya och spännande tillskottet i Anna Janssons omåttligt populära serie om Maria Wern, som 2020 firar tjugoårsjubileum.
Utgivningsdatum: 5 mars

Min far // Kvinnan – Annie Ernaux
I samband med utgivningen av Åren publicerar Norstedts två av Annie Ernaux tidiga böcker i en klassikerutgåva. Dessa två texter om författarens föräldrar ger en förhistoria till den tid som beskrivs i Åren, författarens egen livsteckning.
Utgivningsdatum: 5 mars

Parisaren – Isabella Hammad
Parisaren är en medryckande episk roman om kärlek, politik, klass, krig och identitet “Parisaren är en sublim läsupplevelse: utsökt, behärskad, makalöst intelligent, ovanligt samlad och uppriktigt vacker.” Zadie Smith
Utgivningsdatum: 12 mars

Bakvatten- Maria Broberg
Bakvatten är en roman om ensamhet, längtan, byskvaller och hur långt samvetet kan sträcka sig.
Utgivningsdatum: 12 mars

Paradiset ligger under mammas fötter – Gina Dirawi
Gina Dirawis debutbok är en knivskarp, frispråkig roman om frigörelse, vänskap och världens orättvisor.
Utgivningsdatum: 19 mars

April 2020

Det sista livet – Peter Mohlin/Peter Nyström
Det sista livet är första delen i en ny kriminalserie om FBI-agenten John Adderley. Den har högt tempo, smarta cliffhangers och psykologiskt djup. I en klassisk Nordic noir-inramning får vi möta en huvudperson vi inte är vana vid att se i denna genre.
Utgivningsdatum: 2 apr

De Nio – litterär kalender 2020
I årets utgåva finns bidrag av bland andra Viola Bao, Magnus Bergh, Jonas Ellerström, Marit Furn, Maja Hagerman, Per Helge, Kerro Holmberg, Andreas Lundgren, Johan Svedjedal och Matilda Södergran.
Utgivningsdatum: 2 apr

Rolf – Malin Lindroth
Rolf är en mörk och underhållande roman som fortsätter och utvidgar den granskning av samhällets normer som Lindroth inledde med Nuckan. Men det är också en mångbottnad roman, om ett människoöde i all sin komplexitet.
Utgivningsdatum: 2 apr

En eld i natten – Michael Connelly
Succéduon Harry Bosch och Renée Ballard återförenas kring ett gammalt mordfall som uppslukade Boschs tidigare mentor.
Utgivningsdatum: 9 apr

Lejonens beskyddare : Den osannolika berättelsen om Mosul zoo – Louise Callaghan
Lejonens beskyddare är den gripande och sanna historien om evakueringen av Mosul zoo. Om människorna och djuren som gjorde sitt bästa för att överleva under de fruktansvärda år då Mosul belägrades av ISIS. Trots att staden förvandlades till ett helvete, så fanns det en plats där omtanke och medkänsla fick råda.
Utgivningsdatum: 17 apr

Det är vi som är klimatet : Hur man räddar världen – Jonathan Safran Foer
Det är vi som är klimatet är en undersökning av vår tids verkliga ödesfråga, skriven med såväl allvar som humor och där fakta blandas med privata berättelser på ett sätt som blivit författaren Jonathan Safran Foers kännetecken.
Utgivningsdatum: 17 apr

Caesaria – Hanna Nordenhök
I sin nya roman är Hanna Nordenhök tillbaka i 1800-talets disciplinära idéer och mekanismer, bland manlig hybris och ensamma barn på samhällets botten, bland smuts, fångenskap och skenande visioner.
Utgivningsdatum: 17 apr

Den osynlige vännen- Stephen Chbosky
Den osynlige vännen är en episk, storslagen skräckroman som kommer att få dig att titta under sängen mer än en gång innan du ska gå och lägga dig. För fans av Stephen King och Stranger Things.
Utgivningsdatum: 23 apr

Dit mina tankar inte når – Yiyun Li
Dit mina tankar inte når är en hypnotiskt vacker roman som inte lämnar någon oberörd, skriven av en av USA:s mest hyllade författare.
Utgivningsdatum: 23 apr

I sommar blir det nog bättre – Sisko Savonlahti
I sommar blir det nog bättre är en försiktigt hoppfull, men inte överdrivet optimistisk, autofiktiv roman om en kvinna som hellre äter chips och dipp, drömmer om sitt ex och vattnar blommorna, än tar tag i sitt liv.
Utgivningsdatum: 23 apr

Svärmodern – Moa Herngren
Moa Herngren har ett unikt öga för relationer och dess svårigheter, vilket genomsyrar alla hennes böcker. Svärmodern är en stark berättelse om de närmaste relationerna vi har, och hur svårt det kan vara att förhålla sig till varandra när roller man tagit för givet bryts upp och förändras.
Utgivningsdatum: 28 apr

Allt vi höll hemligt – Lara Prescott
Allt vi höll hemligt bygger på den sanna berättelsen om Doktor Zjivago. Om hjältar som verkar i det dolda, om hemliga passioner, krossade hjärtan och om att uthärda. Men mest av allt handlar den om att kraften i en enda bok hade möjlighet att förändra världen.
Utgivningsdatum: 30 apr

Tolv veckor med dig – Johanna Schreiber
Jacob och Linnéa träffas på ett bröllop som ingen av dem egentligen vill gå på. Trots deras uppenbara olikheter får de en överraskande het natt tillsammans. Båda återvänder hem med inställningen att de aldrig kommer att ses igen. Men några veckor senare upptäcker Linnéa att hon är gravid…. Det blir början på en sommar fylld av kulturkrockar, outtalade drömmar och känslor ingen av dem väntat sig.
Utgivningsdatum: 30 apr

Maj 2020

Dagar utan slut – Sebastian Barry
Dagar utan slut är Sebastian Barrys sjunde roman och har belönats med flera prestigefyllda priser, bland annat Costa Awards, med motiveringen: “Det är en magisk bok – både episk och intim – som lyckas skapa ett rum av kärlek och tillit i historiens högljudda kaos.”
Utgivningsdatum: 7 maj

Ett litet korn av sanning – Christian Unge
Den nya boken i Christian Unges Teklaserie, som inleddes med succén Går genom vatten, går genom eld, tar vid där den förra slutade. I den nya boken får vi reda på mer om Teklas bakgrund och de demoner som jagat henne genom livet.
Utgivningsdatum: 7 maj

Redovisningsavdelning Marviken – Lars Wilderäng
Redovisningsavdelning Marviken är en blandning av agentroman, actionthriller och science-fictionroman med historiska inslag, som tar läsaren från Poltavas fält, via andra världskrigets bittra strider och kalla krigets hemligheter, till ett kontrafaktiskt Sverige, där är allt står på spel.
Utgivningsdatum: 7 maj

© Norstedts Förlag

print

Våra samarbetspartners