CLIFFORD DEN STORA RÖDA HUNDEN – en söt film som sneglat på Paddington utan att för den skull vara i samma klass

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Clifford the Big Red Dog
Regi: Walt Becker
Skådespelare: Darby Camp, Jack Whitehall, Izaac Wang, John Cleese, Sienna Guillory
Land: USA
År: 2021
Genre: Familj, Komedi, Äventyr
Längd: 96 minuter
Format: DVD, Blu-Ray
Distributör: SF Studios
Betyg: 3

They call it puppy love…. Tolvåriga Emily Elizabeth får en röd liten hundvalp som växer i proportion till hur mycket den blir älskad. Nästa dag mäter hundvalpen tre meter i mankhöjd. “Det här är New York, ingen kommer att märka något,” säger Uncle Casey optimistiskt.

Norman Bridwells klassiska bilderböcker utspelar sig i ett tidlöst Amerika där det alltid verkar vara typ 1950-tal i en förort (lite som i Peanuts värld). Men filmskaparna bakom Clifford the Big Red Dog har helt klart spanat in Paddington-filmerna. Är det inte dags att låta vår kändishund flytta till storstan, och är det inte dags att han får möta ett stort galleri av kända multikulturella skådespelare?

Inga Mean Streetsi New York!

Så Clifford bor numera i New York. Och det här är inte Mean Streets New York. Det här är ett vänligt och excentriskt och bilderboksgulligt New York – nästan som i musikalen In the Heights – där alla ställer upp för varandra.

Endast ett moln växer på himmelen

Clifford hotas av ett ondskefullt läkemedelsföretag som vill ta reda på hur han växer så snabbt, och det är det enda molnet på himmelen. Alla andra är redo att hjälpa Emily Elizabeth och Clifford – och inte ens en “husdjur är strängt förbjudna” regel i bostadsområdet kan stå i vägen för deras stora kärlek.

Söt bilderboksfilm med många kändisar

Absolut inte i samma klass som Paddington– filmerna, men ändå en söt bilderboksfilm gjord med “live action” och många kända skådespelare och där lilla Emily Elizabeth (Darby Camp från Big Little Lies) ständigt övertygar om att hon verkligen kan se en osynlig CGI-hund med sammetsmjuk, röd päls.

Vägledning för pandemihundar

I en värld där “pandemihund” har blivit en ny glosa kanske det är extra mycket värt att investera i ett exemplar av Clifford the Big Red Dog … för så mycket är sant: Valpar växer och det är ett stort ansvar att ta hand om en hund på bästa sätt. Även om hunden inte förföljs av ondskefulla läkemedelsföretag.

print

Våra samarbetspartners