DAVID SUNDIN : TROLLFORMLER OCH BESVÄRJELSER – nonsensbetonad lekfullhet är ett vinnande koncept vad gäller positivt tänkande

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Läsålder: 6-9 år
Genre: Barnböcker, Ungdomsböcker
Antal sidor: 32
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-11-26

Hur får man äcklig mat att smaka godis? Hur uppfyller man önskningar? Hur får man en mysig sovmorgon? Hur levererar man ett riktigt bra peptalk? Lugn i stormen – det finns en David Sundin-trollformel för varje tillfälle! Även om trollformlerna inte är testade i Bäst i test.

Trollformlerna levereras med en brasklapp. Ibland funkar det inte. Ibland funkar det mycket senare än vad man tänkt sig, eller kanske bara nästan. Och ibland funkar det verkligen inte alls. Men det hjälper så klart om man tror att det ska fungera. Med andra ord är moderna trollformler lite som medeltidens böner -fokusera på det som är viktigast och tron på att saker ska hända, tron på att saker kan hända, kanske också får dem att hända. Med lite tur och god vilja och en dos arbete för egen maskin.

Lekfullt och rimmat och fullt av mental träning

Alla trollformlerna är skojiga, nonsensbetonade, lekfulla och rimmade. Och som ni vet, alla ni som följer en massa sporter – mental träning är A och O. Om man kör trollformlerna för att våga göra saker, våga vinna saker och kunna lära in nya saker, gång på gång … då har man till sist skapat ett mantra som är vinnande. Kombinerat med rätt kost, rätt träning och rätt tandborstning – det sistnämnda har sin egen trollformel i boken.

Historiska gravyrer ger sken av vetenskaplig äkthet

Precis som i tidigare böcker av David Sundin (böcker som inte vill bli lästa) så utgörs illustrationerna av historiska gravyrer som ger en extra dimension både till layouten och till trollformlerna. Hokus pokus – med rätt illustrationer och patinerade sidor ser allt plötsligt ut som ett mycket vetenskapligt gammalt verk … Funkar det? Den som prövar lyckan får se …

print

Våra samarbetspartners