ANNIE DARLING : KÄR OCH GALEN I BOKHANDELN FÖR ENSAMMA HJÄRTAN – galet rolig, allvarlig och underbart underhållande

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Crazy In Love
Förlag: Historiska Media
Serie: Bokhandeln för ensamma hjärtan (del 3)
Översättning: Ingmar Wennerberg
Genre: Romantik, Skönlitteratur i översättning
Antal sidor: 352
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-04-19

Nina är på jakt efter den stora passionen. En relation med eldiga meningsutbyten, passionerade gräl och dödsföraktande, förtärande kärlek. Förebilden är Heathcliff och Cathy i Emily Brontës Wuthering Heights. Nina älskar passion. Nina älskar Brontësystrarna. Nina älskar sitt jobb i en bokhandel i Bloomsbury, som råkar vara specialiserad på kärleksromaner.

En nördig kille kan inte konkurrera med Heathcliff

När Noah anlitas för att effektivisera bokhandeln så vet Nina direkt att han inte är hennes typ. Nördig, teknisk, lugn och sansad. Han är vän till Sebastian, som är gift med Posy Morland, som står som ägare till bokhandeln i Bloomsbury.

På jakt efter tygpåsar och delikatesser

Posy är som vanligt på jakt efter nya lager med tygpåsar till bokhandeln och Verity Love försöker stoppa henne – de måste sälja slut på åtminstone en tredjedel av det förra lagret innan de beställer nya. Veritys katt Strumpet är på jakt efter allt som går att äta. Att bo ovanpå en bokhandel som är granne med ett café där Mattie, en stjärnkonditor från Paris, gör läckra specialiteter dagligen, det är himmelriket för en katt. Dessutom finns en svensk deli, som drivs av Stefan och Annika, och en fish and chips shop i närheten. Livet leker! I alla fall ur en katts synvinkel. Strumpet gör också karriär och blir ett internetfenomen.

Baserad på en verklig (verkligt kräsen) katt

Strumpet är baserad på Annie Darlings egen högt älskade (och bortskämda) katt och det är förmodligen inte många katter som får bästsäljarböcker dedikerade till sig.

Från laserdome till ljunghedar

Det här är ett kärt återseende när det gäller alla karaktärer i Bloomsbury. Det blir ett myller av människor, katter, böcker, tygpåsar, delikat mat, passionerade berättelser, världshistoriens roligaste laserdome kontrovers och en hejdundrande utflykt till Brontë-land, där Nina och Noah får lära känna varandra bättre, under långa, regniga promenader över ljunghedarna.

En hyllning till underhållning så väl som odödliga klassiker – Kär och galen är helt galet rolig, allvarlig och underbart underhållande.

print

Våra samarbetspartners