LENA FURBERG : MULLE PÅ RIDLÄGER – en härlig bok för alla djurvänner med humor

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Egmont Publishing AB
Illustrationer: Lena Furberg
Serie: Mulles dagbok (del 5)
Läsålder: 6-9 år
Genre: Sällskapsdjur, Barn
Antal sidor: 103
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2020-04-01

Det är sommarlov och Molly säger att hennes älskade ponny Mulle ska få en överraskning. Mulle fantiserar om allt möjligt trevligt, från en dejt med söta ponnyn Lisen till en alldeles egen tulpanrabatt att stå och mumsa i. Kanske en semester med sommarbete och långa, lata dagar med grönt gräs?

Men. Det visar sig att överraskningen är ett ridläger på tolv dagar. Ett arbetsläger! Mulle ser det inte som någon trevlig överraskning. Vad ska han göra? Rymma med Molly ut i skogen och aldrig hitta hem igen? Den slutgiltiga planen blir att ta med sig bästa kompisen Tulpanöra, en kanin med många talanger, och att göra det fruktade ridlägret till det ovanligaste – och roligaste – ridlägret någonsin!

Ledmotiv: mer skoj, mer ätbart, mer bus!

Mer bus, mindre arbete. Mer mat, mindre arbete. Mer hänga med kompisar, mindre arbete. Ja, mer av allt än just det som ridlägret är till för – att träna hästar och ponnyer så att de blir bättre på dressyr, hoppning och fälttävlan. Mulle är intresserad av sol och bad och extra portioner havre och nygrillade marshmallows – som människorna definitivt borde dela med sig av! Mulle får med sig de andra hästarna och ponnyerna på sin sida och plan efter plan sätts i verket. “Prison break” filmer ligger i lä när det gälle Mulles ambitiösa planer! Det här blir ett ridläger i hästväg — och ett ridläger som människorna sent kommer att glömma!

Människornas fåfänga strävan synas ur ponnyperspektiv

Som vanligt berättas allt ur Mulles synvinkel, med lite hjälp från kaninen Tulpanöra, och det är så klart både kul och finurligt att se på människornas fåfänga strävan ur en skarpsynt ponnys perspektiv. Lena Furberg är känd serietecknare av hästar – med otaliga vackra hästböcker och Min Häst-tidningar på sitt CV, och här har hon verkligen tagit ut svängarna och utvecklat Mulle som karaktär.

Luftigt och kärnfullt berättat, med löpande text och helsidesteckningar som fördjupar berättelsen. Relationen mellan Molly och Mulle, respektive Mulle och Tulpanöra, är bärande i berättelsen. Och Tulpanöra får tillfälle att sätta en ny stallkatt på plats när sommarlovet ska tillbringas i ett nytt stall. En härlig bok för alla djurvänner och alla med humor!

print

Våra samarbetspartners