MALMÖ REDHAWKS: Magnus Pääjärvi klar för spel

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter att ha fått sin hockeyfostran i Malmö Redhawks lämnade en 16-årig Magnus Pääjärvi klubben för spel på annat håll. Nu, drygt 14 år senare, är den 30-årige forwarden klar för en återkomst.

– Magnus är en spelare som tillför oavsett vilken liga han spelar i. Han besitter en enorm fart i sitt spel, har en hög arbetskapacitet och kommer vara en stor tillgång för oss. Han är en spelare som jag följt sedan han var en liten grabb här hemma i Malmö och det är kul att han nu väljer att komma hem. Det ska bli väldigt spännande att följa hans framfart hos oss under säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

De två senaste säsongerna har Magnus Pääjärvi tillbringat i Ryssland med spel för KHL-klubbarna Lokomotiv Jaroslavl och Dynamo Moskva. Han har också en lång karriär bakom sig i världens främsta hockeyliga och på meritlistan finns hela 467 NHL-matcher fördelade på nio säsonger på andra sidan Atlanten. Våren 2018 blev han också världsmästare med Tre Kronor.

– Jag är väldigt taggad på det här och det känns fantastiskt att få komma hem. Malmö är verkligen mitt hem, här har jag både min familj och mina närmsta vänner – och det här dessutom min moderklubb. Jag är glad över att få bli en del av det här laget och jag tror att vi kan åstadkomma mycket tillsammans. Nu är jag förvisso ny in i den här gruppen, men jag har kollat en del av matcherna och tycker att det sett bra ut. Det finns mycket att få ut av det här laget och tillsammans tror jag att vi kan nå långt, säger Magnus Pääjärvi själv i en kommentar.

Magnus Pääjärvi har redan hunnit med att genomföra två träningspass med sina nya lagkamrater. Det nyskrivna kontraktet sträcker sig säsongen ut och han är spelklar till lördagens hemmamatch mot Linköping. Magnus Pääjärvi kommer att bära #91.

FAKTA / #91 Magnus Pääjärvi
Född: 1991-04-12
Födelseort: Norrköping
Längd / vikt: 187 cm / 93 kg
Position: Forward
Fattning: Vänster
Moderklubb: Malmö Redhawks
Klubbar i karriären: Malmö Redhawks, Timrå, Edmonton Oilers, Oklahoma City Barons, St. Louis Blues, Chicago Wolves, Ottawa Senators, Lokomotiv Jaroslavl, Dynamo Moskva
Meriter: VM-guld 2018, VM-silver 2011, JVM-silver 2008 och 2009, JVM-brons 2010, 46 A-landskamper, 467 NHL-matcher
Aktuell: Är klar för en återkomst till Redhawks och skriver på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut

Spelarprofil Magnus Pääjärvi

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners