SVERIGE VS. NORGE

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Från och med i dag, onsdagen den 29 september 2021, är Sverige och Norge lika mycket fria från Corona-restriktioner. Skål för det.

Johan Giesecke som hade ett arvoderat konsultuppdrag åt Folkhälsomyndigheten, sade den 8 maj f.å. att om ett år kommer Norge, Danmark och Finland vara i kapp Sverige när det gäller antal döda i covid-19.

Alla länder kommer på sikt att drabbas lika hårt och Sveriges många dödsfall i förhållande till folkmängden kommer att jämna ut sig, hävdade Giesecke med Anders Tegnell goda minne.

Än så länge är det för tidigt att jämföra dödstal mellan länder sade herr Giesecke och fortsatte ”Vänta ett år med att räkna hur många döda det blir. Först då vet vi.”

Giesecke, liksom Tegnell, gissade fel. Men det var inte deras fel. Deras kristallkula var nämligen grumlig och dessutom ville varken Norges eller Finlands eller Danmarks Corona-ansvariga lyssna på Tegnell. Skillnaden mellan dödstalen försvann ej, tvärtom, statistiken talar sitt tydliga språk. Sverige hade 14 821 döda per 2021-09-26, Norge 850, Finland 1 066 och Danmark 2 640.

Klicka här för köp av och information om artikelförfattaren Vladimir Oravskys böcker.

© Vladimir Oravsky

Skriven 2021-09-26

print

Våra samarbetspartners