DET ÄR OXARS BLOD SOM NÄR MAKTEN

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Två dagar efter att Sveriges statsminister Stefan Löfven läxade upp det svenska folket med rådet att ingen trängsel får förekomma på köpcentrum i jul: ”… Nu måste alla skärpa sig. Nu behöver varenda medborgare ta sitt ansvar” – strövade han själv i Gallerian i centrala Stockholm, som han dessutom hunnit besöka flera gånger under pandemidecember. Enligt ett foto som jag såg i tidningen Expressen, var det knökfullt runt omkring herr Löfven, men man skall inte lita blint på ett foto. Liksom man absolut inte bör lita på Löfven.
En Gallerian-besökare berättade i Expressen att Löfven och hans bodyguards ”var tvungna att kalla på vakter. Det var många som samlades runt honom och ville prata”. Så blir det när man är omtyckt.

Löfvens pressekreterare Mikael Lindström har sagt att Löfven var i Gallerian ”i ett noga planerat ärende”. Jag tror på Lindströms uttalande, frågan är dock vad var Löfvens ärende? Jag menar hans egentliga, det allt annat överordnade, ärende?

Joseph von Eichendorff fabulerade i sin roman Ur en dagdrivares levnad (Aus dem Leben eines Taugenichts) frasen ”Quod licet Iovi, non licet bovi”, ”Det som är tillåtet för Jupiter är inte tillåtet för en oxe”.

Och det är i denna fras, tror jag, man bör söka Löfvens motiv.
Å ena sidan önskar Löfven framställa sig själv som oxe, det vill säga som vilken vanlig svensk som helst, något som föranleder hans högljudda uttryck som att han älskar Jerry Williams, lyssnar på Evert Taube, hänger enkel konst på sina väggar, gärna Ulf Lundell, läser samme Ulf Lundells Jack (”jag har läst den fem gånger på raken”, berättar han i en intervju) och älskar Astrid Lindgren, liksom han älskar falukorv och stekt sill med löksås och potatismos. Det är också därför som han handlar ”själv” sina julgåvor, sina Systembolagsvaror, därför förlitar han sig inte på moderniteter som näthandel, och därför skickar han inte någon av sina underordnade att springa ärenden åt honom, utan i stället beordrar han sina bodyguards, som inte har någon möjlighet att avsäga sig uppdraget, att ständigt följa med överallt. Och de är villiga att offra sitt liv för chefen, i en eller annan form.

Å andra sidan måste statsminister Löfven visa att han är mer än en oxe, att han är en Jupiter. Denna dualism tog Löfven till sig från den Gud som är både Gud och människa, från Jupiter som själv ansåg sig vara himmelsgud och gudarnas konung men även ett dammkorn. Och liksom Jupiter regerade över vädret och ovädret, över stormar och sjukdomar, kan Löfven inte låta sig styras av simpelt pandemivirus och lyssna på samma förordningar som en gemen oxe, även om det är han själv som utfärdade dem.

För överheten får inte gälla samma lagar som för oxar. Kommunistiska ledare lärde visserligen att alla människor i alla länder är lika värda, men själva hade de vattenkranar av rent, massivt guld i sina hem.
Präster predikade kärlek till Gud och människan, samtidigt som de själva tvingade sig sexuellt på minderåriga pojkar och flickor. Inte alla präster men inte få heller.
F.d. länspolismästare och Polishögskolans rektor och genus- och kvinnogerillamannen Karl Göran Gustav ”Kapten Klänning” Lindberg, trodde sig vara osårbar och därför trodde sig kunna agera som om han för alltid var skyddad av sitt ämbete, och var höjd över alla misstankar för evigheternas evighet. Men till slut, efter många, många Jupiter-år, har oxar dragit ner honom från hans himmel – rakt in i finkan.

Hej alla oxar. Om ni ser en statsminister utan munskydd, följd av sina bodyguards nerstigen bland folket som en annan Gråkappan Karl XI, viska i hans öra ”brutalt tydligt” – om ni inte blir bortmotade av tillkallade vakter – att måttet är rågat, att sjukvårdspersonal inte längre orkar jobba dubbla och tredubbla arbetspass, att på grund av hans och hans regerings Corona-strategi har svenska folket berövats 9 000 liv, att folk oavsett partisympatier har fått nog av hans arroganta, ansvarslösa, osolidariska, falskpredikande hyckleri.

Lika barn leka bäst
och därför omger sig Löfven med lekkamrater av samma skrot och korn. Med exempelvis förre detta folkhälso- och socialtjänstminister (!), numera statsministerns ställföreträdare, tillika justitie- och migrationsminister Morgan Johansson, som struntade i Löfvens uppmaningar och glatt handlande på den folkrika mellandagsrean den 27 december,
Lena Hallengren, socialminister med områdena folkhälsa och sjukvård, funktionshinder, socialtjänst inklusive äldreomsorg, har enligt Ring P1, 2020-12-30, setts köa i en affär, tillsammans med sina bodyguards.
Finansministern Magdalena Andersson besökte en skiduthyrning i Sälen. ”Hon stod och väntade på ett par pjäxor för längdskidor”, vittnar en anonym. På fotografiet från stället bär uthyraren munskydd, finansministern som är solidarisk med partiet, är utan.
Generaldirektören för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Dan Eliasson, har flugit till Kanarieöarna på två veckors semester redan fem dagar innan jul. Att allt samhällsskydd och all beredskap i det socialdemokratiska kungariket befinner sig i ett kritiskt skede, rör herr generaldirektör inte i ryggen. Han struntar i att det är försynen och inte MSB, Sverige kan tacka för sin fortlevnad. Jordfästnings- och kremeringsentreprenörer har svårt att hinna med att gräva gravar och värma upp förbränningsugnarna på grund av det stora antalet döda i Covid-19.
Som sagt: Sverige befinner sig i ett kritiskt skede och då väljer generaldirektören för MSB att flyga ut ur landet, på semester.

Men herr generaldirektör är inte helt utan skamkänslor skulle man kunna tro. När hans plan tog mark på Arlanda den 2 januari 2021 väntade den skyddande polisen som förberedde hans ankomst samt medier i ankomsthallen. Men istället för att gå den vägen, valde Dan Eliasson, som en annan världsberömd Madonna, smita ut till en taxi, som startklar stod vid vip-utgången.

Ontarios finansminister Rod Phillips flög till Karibien på semester strax innan julen. Ontarios premiärminister Doug Ford som hävdade att han inte var informerad om resan sade ändå ”Det är mitt fel och jag tar hela ansvaret. (…) Vi kan inte ha olika regler för folkvalda och icke-folkvalda. Jag kan säga att jag är väldigt upprörd och frustrerad över situationen, jag står här varje dag och talar om för folk att stanna hemma. Det här är oacceptabelt.”
Rod Phillips bad om ursäkt, men det hjälpte inte. Första dagen 2021, fick han säga adjö till sitt ämbete.

Generaldirektören för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Dan Eliassons överordnade chef Mikael Damberg, inrikesminister med ansvar för bekämpning av terrorism, civilt försvar, försvar, krigsberedskap och rättsväsendet förklarade i TV att han har ”fullt förtroende för generaldirektören för MSB Dan Eliasson”.
Och Stefan Löfven har fullt förtroende för Mikael Damberg.
Sverige har inte bara ett eget, mera dödligt sätt att hantera den pågående pandemin, Sverige godtar även att höga politiker sjabblar bort sitt ansvar. Sånt går hand i hand, sånt hänger ihop. Det höga dödlighetstalet avspeglar inte bara de svenska myndigheternas pandemistrategi utan även de styrandes svek av egna uppmaningar.
Löfven själv har farit som en guttaperkaboll mellan olika affärer inte bara i Gallerian utan även på Kungsgatan och andra ställen, skriver tidningar…

Under 2020-års sista dag skriver statsminister Stefan Löfven på sitt Instagramkonto: ”Jag förstår att folk har reagerat när de läser att jag har uträttat ärenden i december”. Med denna botgöring uppvisar Löfven hur föredömligt medkännande människa han är. Han och Moder Teresa. Och det är bara en tidsfråga när han skall helgonförklaras, och tilldelas ett nyinstiftat nobelpris i bortförklaringar. Han är en genuin människa, som inte bara manar sitt folk till uppoffringar, utan även i varje given stund, lever nästan så som han lär.

Tjecker kallade honom ”Hitlers bödel”, Hitler kallade honom ”Mannen med järnhjärtat”. Det rörde sig om Reinhard Heydrich, som dog under Operationen Anthropoid. Nazisterna utlovade en hämnd ”som jordens befolkning aldrig skulle glömma”. Och folket gjorde det inte heller. Två byar utplånades. Det var Lidice och Ležáky. I Ležáky fanns 33 vuxna och 11 barn. Samtliga vuxna blev mördade, 9 barn skickades till gaskammare och 2 barn skickades till Tyskland för omskolning. I Lidice hade man dödat 199 män, 184 kvinnor fördes till koncentrationsläger och 11 kvinnor fängslades i fängelser. 143 av dessa kvinnor överlevde 2:a världskriget. Det fanns 98 barn i Lidice. 90 av dem gasades ihjäl i i det polska Chełmnos förintelseläger och 8 inordnades i olika tyska familjer.

I Sverige har det än så länge dött 9 000 människor i Covid-19.
Tegnell har försökt förklara dessa dödstal med att Sverige har för många invandrare, att Sverige är för tättbefolkat, att det råder trångboddhet i Sverige,
att Sverige inte ligger i fas med den övriga världen, att 1999-års milda influensasäsong gjorde svenskar ovanligt lättmottagliga mot Corona pandemin, att kommunerna och regionerna är för slappa, att det är för tidigt att dra några som helst slutsatser, samt ytterligare ett knippe liknande helt förnuftsvidriga påhitt. Anders Tegnell och Stefan Löfven och Lena Hallengren och Mikael Damberg, avfärdar all kritik, oavsett om den kommer från Kungen, lärda och erfarna professorer, Kungliga Vetenskapsakademin, EU-experter, WHO-sakkunniga och Coronakommissionen. Vad bygger dessa människor sitt obändiga självförtroende på?

Varför skiljer sig Sveriges pandemistrategi från övriga länders? Varför skiljer sig vaccineringsstrategin? Varför är vi så långsamma? Varför är exempelvis Storbritannien och Israel flera 100 procent snabbare? Varför vaccineras sjukvårdspersonal som tar hand om Corona-sjuka först i alla andra länder, inklusive våra grannländer men inte i Sverige? ”Låt sjukvårdspersonalen gå före i vaccinationskön”, begär Johan Styrud, överläkare och ordförande i Läkarföreningen i Stockholm. Men Tegnell vidhåller att sticka ut med sin dödsbringande bättrevetande.

Sverige går sönder under den svenska topnomenklaturas slogan, Jag vet vilka fördelar mitt ämbete ger mig och det faller mig inte in att ge det minsta tillbaka.
Det är oxarnas stumma acceptans och okritiska hållning som bidrar till det.

Kommer Sverige att bygga ett minnesmärke över Covid-19:s offer?

Sverige kommer få en pandemilag som kommer ge regeringen möjlighet till stora begränsningar i grundläggande fri- och rättigheter. Det finns folk som befarar att en av dessa begränsningar blir att man inte får kritisera den svenska Corona-strategin. Det kanske är anledningen till, varför den fotograf som tagit bilden på Löfven i Gallerian, och som jag nämner i början av denna spaning, uttryckligen önskar att förbli anonym.

Läs även ”Är det inte på tiden att åtminstone tillfälligt byta ut den svenska flaggan mot en som mer avspeglar den svenska verkligheten?
Och så läs ”Tegnell kvalificerar sig inte ens som hobbyepidemiolog
Och så läs ”Vi långtidssjuka betalar enormt pris för regeringens strategi

Klicka här för köp av och information om artikelförfattaren Vladimir Oravskys böcker

© Vladimir Oravsky

Skriven 2021-01-03

print

Våra samarbetspartners