ALEXANDER JANSSON : MONSTER OCH SPÖKEN PÅ ÄVENTYR – om ett stort kalas med diskokula och kanelbullar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Serie: Monsster och spöken (del 2)
Illustrationer: Alexander Jansson
Läsålder: 3-6 år
Genre: Berättelser, Barn
Antal sidor: 32
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-09-03

Alexander Jansson har gjort sig ett namn som illustratör av gräddan av Sveriges barnboksförfattare. Barnens favorit är serien Mystiska skolan av Katarina Genar, där mystiska ljud och händelser hör till vardagen och där sympatiska spöken dyker upp i var vinkel och varje vrå.

Nu har Alexander Jansson börjat att skapa sig en egen författarkarriär med bilderboksäventyr som han själv illustrerar – Monster och spöken på äventyr är hans andra bilderbok, och precis som i den förra boken spelar kanelbullar en viktig roll.

Spöken, monster och en diskokula

Rockys moster Majsan fyller år och ställer till med stort kalas. Rocky bryr sig inte om att inbjudningen kanske bara är till en person utan tar med sig Ebba och August och ett helt gäng med spöken och monster och en discokula som de hittat på rea. De ska alla resa dit i Snillas flygmaskin (blir hon också bjuden på festen?). Men hela tiden går saker snett, de måste hitta reservdelar i ett rörigt lager eller så tappar de saker mitt över ett tivoli. Läsaren förväntas hjälpa till och leta efter alla prylar, i en pryljaktsversion av “Where’s Waldo?”.

Halloween är i antågande

Sedan ska de alla leta efter Tottas som är försvunnen. Miljöerna omfattar hamnen och havet och Bland tomtar och troll skogar, där gänget övernattar under en granfamiljs vänliga grenar. Granfamiljen är som tagen från en Elsa Beskow-saga.

Den tidigare boken heter förresten Monster, spöken och kanelbullar. Massor av monsterböcker kommer ut just nu, ett hett tecken på att hösten och Halloween är i antågande. Massor av bakböcker och kanelbulletips kommer också ut just nu, ett hett tecken på att kanelbullens dag, den 4 oktober, är i antågande.

Du vet väl hur du ska fira … ?!

print

Våra samarbetspartners