MONS KALLENTOFT bland pocketnytt i september

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag landar ett nytt pocketsläpp på bokdiskarna, som vanligt en blandning av utvalda favoriter. Hoppas ni får njuta av den vackra septembersolen och härliga lästimmar.

//Hälsningar från Pocketredaktionen

Pocket
Mons Kallentoft Satanskäftarna
Ann Rosman Marvatten
Fiona Valpy Sömmerskans gåva
Marie Lundström Sanningens kalas
John Grisham Sista dagen
Hansen/Wänblad Hjärnstark junior
Stefan Lindberg Splendor
Lindwall/Röhlander Motivationsrevolutionen
Ulrika Knutson Kvinnor på gränsen till genombrott

Storpocket
Fredrik Backman Björnstad
Fredrik Backman Vi mot er

Det är vår i Linköping. På ett gammalt slagfält hittas en ung man mördad, och någon verkar ha ätit av hans kropp. Spåren leder Malin Fors och hennes kollegor i flera olika riktningar. Mannen var homosexuell, och i en tid då hatbrotten ökar kan det vara ett motiv. Eller har mordet med hans framgångsrika arbete som kemist att göra? När ytterligare en homosexuell man hittas död, börjar Malin frukta att en sadistisk seriemördare går lös. Satanskäftarna är den trettonde boken i Mons Kallentofts hyllade serie om kriminalinspektör Malin Fors och nu aktuell som pocket. Den 13 oktober utkommer nyheten Blickfångarna.

Paris 1940. Staden är ockuperad av nazisterna och tre unga sömmerskor bär på stora hemligheter. Mireille är med i motståndsrörelsen, Claire har blivit förförd av en tysk officer och Viviennes hemlighet är större än vad någon kan ana. De tre sömmerskorna ställs inför omöjliga val. En gripande och ödesmättad roman om mödrar och döttrar, kärlek och vänskap, och om att möta vår egen historia. Fiona Valpys böcker är perfekta för dig som tex gillar Tatueraren i Auschwitz, Lisa Wingate, Lucinda Riley, Kate Morton och Elisabet Nemert och nu finns både Sömmerskans gåva som pocket och Biodlarens löfte som nyhet.

Ett av höstens mest efterlängtade boksläpp är Fredrik Backmans tredje och avslutande del i Björnstadsviten – Vinnarna. 6 oktober utkommer den och i samband med detta har vi också släppt de två tidigare delarna, Björnstad och Vi mot er i nya fina storpocketutgåvor.

Nu ger vi ut en utökad pocketutgåva av Ulrika Knutsons prisbelönade Kvinnor på gränsen till genombrott. I år är det 100 år sedan svenska kvinnor fick rösta i riksdagsvalet och Ulrika Knutsson berättar om den omvälvande tid som denna period innebar i svensk historia och gör ett grupporträtt av de kvinnor som drev Fogelstadskolan och tidskriften Tidevarvet.

I morgon, fredag, finns ett nytt avsnitt av Samtal om böcker ute med Sara Stridsberg som gästar. Lyssna gärna på våra tidigare avsnitt av Pocketpodden också – tex avsnitt 65 med pocketaktuella Marie Lundström

© Älska Pocket

print

Våra samarbetspartners