JO NESBØ bland Älska Pockets höstnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Bokhösten är här

Så är det dags för ett nytt pocketsläpp! Bokhösten är igång på allvar och vi laddar upp med läsning inför årets mörkare period. Älska Pocket har som vanligt något att erbjuda alla våra läsare – trevlig pockethöst!

Djävulsdoften
Efter succén med årstids- och elementserierna, inleder Mons Kallentoft en ny svit inspirerad av de fem sinnena. Malin Fors har lämnat Linköping för arbetet som sambandsofficer i den myllrande miljonstaden Bangkok. En stad fylld av dofter, färger, ljud och smaker. Men också av korruption, våld och död. När en svensk kvinna hittas mördad blir Malin indragen i ett komplicerat fall med många offer.
Utkommer 14/9

Andras vänner
Liane Moriarty riktar i Andras vänner sin skarpa blick mot tre, som det ser ut, lyckliga par för att se vad som finns under den polerade ytan. Det är en roman om kärlek, äktenskap, föräldraskap och vänskap – full av värme och identifikation. Men den visar också på vad skuldkänslor kan göra med den starkaste av relationer, hur det vi inte säger påverkar oss mer än vad vi tror och vad som kan hända när vi tittar bort för en stund.
Utkommer 14/9

Ugglan dödar bara om natten
Samuel Bjørk
Helena Sjöstrand Svenn & Gösta Svenn
En tonårig flicka hittas mördad i skogen. Hon ligger på en bädd av fågelfjädrar, i en cirkel av ljus. Kommissarie Holger Munch och hans kollega Mia Krüger står handfallna inför vad som ser ut att vara ett ritualmord. Ugglan dödar bara om natten är en psykologisk thriller där spänningstrådarna sakta tvinnar sig runt en historia om svek och ondska.
Utkommer 12/9

Den sista grisen
Horace Engdahl
Den sista grisen innehåller både en samling aforismer och monologen “Mannen på bryggan” där en medelålders man gör bokslut över sitt liv.
Denna monolog kommer att sättas upp på Dramaten under vintern 2016/2017. Johan Rabaeus gör rollen och teaterchef Eirik Stubø regisserar.
Utkommer 12/9

Hetta
Jane Harper
Jessica Hallén
Under mystiska omständigheter skjuter Luke Hadler sin familj och sedan sig själv. Poliskommissarie Aaron Falk anländer till sin barndoms hemtrakter för att närvara vid begravningen. Luke var hans bäste vän, men de delade även en mörk hemlighet.
Under århundradets svåraste torka börjar Falk ifrågasätta vad som verkligen hände med Luke. Han bär på en bestämd känsla av att något inte stämmer – men ju mer han nystar i fallet, desto mer börjar gamla sår att blöda.
Utkommer 14/9

Vi faller
Anna Platt
När JAS-piloten Kåre kraschar med sitt plan under en övningsflygning i Linköping berörs inte bara han utan även fyra andra människor. På ytan har de inget gemensamt, men de befinner sig alla i fritt fall. Ensamma, olycklig kära, i sorg. Vi faller är en djupt mänsklig roman i Short Cuts-anda. Det är en berättelse om kärlek och förlust. Och om att resa sig när det känns omöjligt.
Utkommer 12/9

Vita tänder
Zadie Smith
Erik Andersson
När Archie Jones försöker ta sitt liv i sin Cavalier Musketeer nyårsmorgonen 1975 men förhindras av en slaktare (som ogillar att sådana saker utspelar sig framför hans affär när han väntar en morgontidig leverans) så förändras Archies liv för all framtid. Han kliver ur sin bil och vandrar förvirrad och tyngd av sitt nyligen kraschade äktenskap in på en efterfest där han möter den svindlande vackra jamaicanskan Clara Bowden. Hon är 19, han är 47. Hon är en bra bit längre än honom och saknar sina framtänder efter en motorcykelolycka. Sex veckor senare är de gifta.
Utkommer 14/9

Fallna änglars stad
Cassandra Clare
Jan Risheden
Kriget är över och 16-åriga Clary Fray är tillbaka i New York. Allt verkar för en gångs skull vara precis som det ska; det är fred, Clary tränar på sin unika förmåga för att bli en skuggjägare och, framför allt, hon och Jace kan äntligen vara tillsammans!
Men ingenting varar för evigt.
Någon har börjat mörda skuggjägare, och Clary finner sig snart indragen i en kedja händelser som kan göra att hon förlorar alla hon någonsin älskat. Till och med Jace.
Utkommer 14/9

Förlorade själars stad
Cassandra Clare
Jan Risheden
Jace är fri från demonen Liliths magi och Sebastian är död. Det är i alla fall vad Clary och de andra skuggjägarna tror, men plötsligt är både Sebastians kropp och Jace spårlöst försvunna. Trots stora sökinsatser lyckas Skuggjägarna inte hitta dem och Clary är utom sig av oro. När Jace slutligen söker upp henne förstår hon att något är väldigt, väldigt fel – Jace och Sebastian är bundna till varandra. Sebastian hotar att ödelägga världen, men om han dör kommer även Jace att dö
Utkommer 14/9

Himmelska eldens stad
Cassandra Clare
Jan Risheden
Mörkret har sänkt sig och världen håller andan. Sebastian Morgenstern har slutligen rest sig och rustar för krig. Steg för steg infiltrerar han skuggjägarna, ställer dem emot varandra och förvandlar dem till mardrömslika varelser. Familjer splittras, älskande par bryter upp – kaos följer i Sebastians fotspår. Ingen går säker så länge han har Den infernaliska bägaren.
Utkommer 14/9

För vad sorg och smärta
Thom Lundberg
Det är 50-tal och ett Sverige i förändring. Utanför halländska Siltebruk slår sig resandefolket Klosterman till ro i en stuga vid järnvägen. De båda sönerna Olof och Valentin står mellan det gamla och det nya, familjen och det omgivande samhället, och försöker finna sin plats. Bröderna söker sina livshistorier och tvingas till vägval som för dem allt längre ifrån varandra.
Utkommer 12/9

Vad ska en flicka göra?
Annika Lantz
Radioprofilen Annika Lantz har skrivit en djupt humoristisk och allvarlig bok om att konsten att inse att man inte längre är ung och lovande, om livet i största allmänhet och om konsten att vara riktigt rädd.
Utkommer 14/9

Konsten att njuta av livet
Olof Röhlander
Vill du kunna njuta mer av livet utan att tappa styrfart? Hitta fram både till hängmattans vila och till arbetslusten? Här beskrivs njutandets konst på ett nytt och annorlunda sätt. Författaren vänder upp och ner på invanda föreställningar och förklarar till exempel varför man inte ska ta dagen som den kommer.
Utkommer 14/9

Midnattssolens timme
Cecilia Ekbäck
Ulrika Jannert Kallenberg
Lappland 1856. Tre män hittas mördade i en prästgård i Svartåsen. Mineralogen Magnus Stille och hans svägerska Lovisa skickas i hemlighet från huvudstaden upp till den avlägsna regionen för att ta reda på vad som hänt. Men resan in i midnattssolens land kommer att för alltid förändra dem. Svartåsen är en mytisk plats med dolda hemligheter, och ett berg som med sin dunkla historia kastar skuggor över människorna som lever där.
Utkommer 14/9

Snömannen aktuell som film
Snömannen är den första av Jo Nesbøs romaner om polisen Harry Hole som blir film. I regi av Tomas Alfredson och med b la Michael Fassbender, Rebecca Ferguson och Val Kilmer i rollerna. Biopremiär 16 oktober. Nu finns en filmutgåva i pocket.
Utkommer 12/9

Omgiven av idioter
I Omgiven av idioter beskriver Thomas Erikson konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Via den vetenskapliga bakgrunden, genom vardagens möten, ger den dig konkreta hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikationsstilar. Den visar på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen: dålig kommunikation. Och den ger dig som läsare svaret på frågan: Vad gör jag åt det?
Utkommer 1/9

Två systrar
En oktoberdag 2013 försvinner plötsligt två tonårsflickor från sitt hem i Norge. Deras föräldrar pendlar mellan panik och förtvivlan. Vad kan ha hänt dem? Så kommer chockbeskedet: de har gått över gränsen till Syrien. Åsne Seierstad tar sig an en av vår tids viktigaste och mest komplicerade frågor. Varför radikaliseras muslimska ungdomar som växer upp i väst?
Utkommer 12/9

Heta storpocketar
Nu finns också ett starkt storpocketsläpp ute i butikerna. Från Jan Lööf till Barack Obama!
Utkommer 4/9

© Älska Pocket

print

Våra samarbetspartners