KRISTINA OHLSSON bland nya höstböcker från Bonnier Carlsen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Spökbyrån. Fallet med den rysliga skuggan av Kristina Ohlsson Illustratör: Moa Wallin
VÄLKOMMEN TILL SPÖKBYRÅN! Dimdalens egen akutmottagning för spökerier. Hit kommer människor som råkat ut för spöken och vill få dem att sluta spöka. Spökbyrån har sitt högkvarter i Gula slottet som ligger i Dimdalen. På högkvarteret finns Elsa och Kalle som vet det mesta om spöken och spökerier. Farfar Nikodemus bor också på Gula slottet. Han är Dimdalens spökmästare och har lärt Elsa och Kalle allt han kan.
Böckerna om ”Spökbyrån” är rafflande och klurig läsning för lågstadieåldern av spänningsmästarinnan Kristina Ohlsson. Moa Wallin har gjort de stämningsskapande illustrationerna. Serien inleds med två fall för Elsa och Kalle!
Spökbyrån. Fallet med det mystiska godismonstret kommer i november.
Ålder: 6–9 år
Utgivningsdag: 2021-09-20

Mumiens återkomst av Jonna Björnstjerna
Äntligen fredag i Sagoskogen! Lillebror Kanin ska ha fredagsmys med övernattning hos farmor Kanin. Men mitt i natten vaknar han av ett ohyggligt skrik. Farmor har försvunnit! Vad har hänt? Hur ska han våga leta efter henne bland vindspöken, garderobsmonster, häxor och stora stygga vargar? Bara han inte kommer i närheten av rummet som slukar allting …
Sagoskogens flora & fauna
Välkommen in i Sagoskogens magiska värld! Följ med din guide Lillebror Kanin på äventyr i såväl den underbara som den läskiga delen av skogen. Upptäck fascinerande monster, små själfulla gläntor, elaka småtomtar och avskyvärda monster i den här fälthandbok för Sagoskogen.
Ålder: 3–6 år
Utgivningsdag: 2021-09-24

Hundmannane och Superkissen av Dav Pilkey
Efter tolv skruvade äventyr med Kapten Kalsong är det dags att träffa succéförfattaren Dav Pilkeys nya superhjälte – Hundmannen! Hälften smart hundhjärna ihopsydd med hälften stark människo-kropp tar han sig an ärkefiende katten Percy som är tillbaks för att göra livet surt för alla stadens hundar. Och han har radiostyrda onda varmkorvar och en kidnappad filmstjärna till hjälp. Humoristisk läsglädje för både lässvaga och läsvana. Och för alla serieälskare såklart! Tredje boken om Hundmannen.
Ålder: 6–9 år
Utgivningsdag: 2021-09-24

Världens hemskaste sjukdomar 2 av Sofia Bergström, Ida Kjellin Illustratör: Kevin Olberg
Äntligen – ännu fler farsoter! Tyfus, malaria, polio och mässling – genom historien har vi människor drabbats av fruktansvärda, smittsamma och ibland dödliga sjukdomar. Följ med klasskompisarna Kim och Joelle på en ruskig resa genom tid och rum, när de provar på tio av de värsta farsoter som drabbat Sverige. En dråplig allåldersbok där varje kapitel dryper av antingen blod, var eller bajs.
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-09-29

Jul i Valleby. Julsabotören av Martin Widmark Illustratör: Helena Willis
Det är kvällen innan julafton, och Vallebyborna har samlats i kyrkan för en mysig pysselkväll. Men mitt under pysslandet händer det som inte får hända: Jesusbarnet som ska ligga i julkrubban försvinner! Vem är skurken som vill sabotera julen? Läs och lös mysteriet tillsammans med barnens favorithjältar Lasse och Maja!
Ålder: 6–9 år
Utgivningsdag: 2021-09-30

Maria Nillson Thore Samlade sagor av Maria Nilsson Thore
Praktfull sagosamling för alla åldrar! Maria Nilsson Thore har skapat mängder av stämningsfulla bildvärldar under årens lopp. Vi har fått möta geparden Petra, ett gäng radhus-zebror och frihetstörstande burfåglar; två vänner separerade av ett hav, en levnadsglad hamster och tre små förskoleknattar. Med en filosofisk finurlighet skildras både det stora och det lilla i livet, alltid med samma osvikliga värme och humor.
Ålder: 3–6 år
Utgivningsdag: 2021-10-01

Sagasagor läs tillsammans. Såret av Josefine Sundström Illustratör: Emma Göthner
Ett generöst illustrerat högläsningsäventyr som skildrar små och stora ögonblick i Sagas vardag. Den här gången ska Saga vara hos morfar en hel dag och hjälpa honom att röja på gården där han bor. Emma Göthners generösa illustrationer i färg hjälper till att beskriva texten på ett fint och inkännande sätt. Serien ”Läs tillsammans” fyller på ett spännande sätt ut klyftan mellan högläsningsböcker och läsa-själv-böcker.
Ålder: 6–9 år
Utgivningsdag: 2021-10-04

Pelle Svanslös och julklappstjuvarna av Åsa Rönn, Michael Rönn Illustratör: Lovisa Lesse
Det är jul i katternas Uppsala, och alla skyndar sig att baka, pynta och köpa julklappar. Pelle har ett nytt, fint strömmingskort där han sparar alla sina julklappspengar. Men just när han ska julhandla på KEA (Katternas Eget Varuhus) försvinner det! Vart kan det ha tagit vägen, kanske är det stulet? En klassisk julberättelse av Gösta Knutsson, återberättad för dagens barn av Åsa och Michael Rönn och illustrerad av Lovisa Lesse.
Ålder: 3–6 år
Utgivningsdag: 2021-10-04

© Bonnier Carlsen

print

Våra samarbetspartners