OLA LINDHOLM & JOHAN LINDQVIST bland aprilnyheter från Bonnier Carlsen!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Kung Pow. Hotet från rymden av Ola Lindholm, Johan Lindqvist, Illustratör: Kevin Olberg
Tolvårige Sam har tränats upp till att bli en av världens starkaste och skickligaste agenter. Tillsammans med Kung Pow-mästaren Ju och datageniet Aisha arbetar trion för att sätta käppar i hjulet för världens onda krafter. Och det blir många käppar, för skurkarna finns överallt bland oss.
I den här femte fristående boken om Kung Pow hotas mänskligheten av en asteroid som är på väg mot jorden. På tv följer Sam, Ju och Aisha en direktsändning från månen där teknikgeniet mr NoNo har ett vapen som enkelt spränger asteroiden i småbitar. Mr NoNo verkar vara en hjälte, men Aisha lägger märker till att vapnet nu riktats mot jorden, och via en mobiltelefon för de höra mr NoNos bloddrypande planer.
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-04-01

Livets alla färger av Lisa Aisato
En fantastisk presentbok med underbara bilder som fångar livets alla stora och små ögonblick!
Vad rymmer ett liv? Barndomens fantasifulla lekar och tillhörande skrubbsår. Tonårens sökande och känslostormar. Alla val och beslut som hör vuxenlivet till. Och slutligen ålderdomen: en tid av reflektion och frihet.
Lisa Aisato är en av Norges mest uppskattade bildskapare. Illustrationerna är såväl gamla som nya, och alla utsökta exempel på Aisatos säregna uttryck. En makalöst vacker och hoppingivande bok där bilderna varsamt bär berättelsen och påminner oss om tidens – och livets – flyktighet.
Ålder: 9-12 år
Utgivningsdag: 2021-04-01

Besten och Betty av Jack Meggitt-Phillips, Illustratör: Isabelle Follath
Humor och horror med Besten, Betty och Ebenezer!
Om du tar en nypa Dumma mej, en skvätt Roald Dahl och en ganska rejäl tugga Little Shop of Horrors så kommer du ganska nära känslan i den här berättelsen! Ebenezer Tweezer är slät och rosig, men är i själva verket 511 år. På vinden bor en best som ger honom en magisk dryck. Men den är inte gratis. Besten vill varje år ha något speciell att äta …
När Ebenezers femhundratolfte födelsedag närmar sig avslöjar besten vad som ska serveras: ett saftigt litet barn! Men så kan man väl inte göra? Eller kan man? Om det är ett riktigt vidrigt litet barn? Som Betty till exempel? Detta är första delen av tre (om inte alla blir uppätna innan det är klart).
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-04-06

Kepler62: Inbjudan av Timo Parvela, Bjorn Sortland, Illustratör: Pasi Pitkänen
Nivå 99: TV-skärmen var nästan svart. Det var bara ett ynka försök kvar. Efter det skulle spelet stängas ner.
Ari och hans lillebror Joni lever i ett samhälle präglat av bevakning och kontroll. Jorden är överbefolkad och naturresurserna minskar. Dessutom är Joni sjuk och Ari gör allt för att få honom på bra humör. Ändå är det Joni som lyckas komma över det nya populära datorspelet Kepler62. Ett spel där ingen hittills lyckats nå den sista nivån. Rykten säger att den som tar sig ända till slutet förs till okänd plats av en mystisk organisation för att träna inför ett rymduppdrag. Det det går snart upp för bröderna att Kepler62 är mycket mer än ett spel. Något mycket farligt.
Första boken i serien Kepler62. Vågar du trycka på play?
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-04-09

Kepler62: Nedräkningen av Timo Parvela, Bjorn Sortland, Illustratör: Pasi Pitkänen
Alla pratade om Kepler62 och nätet var fullt av rykten. Det var säkert bara en hype, men ändå. “Var en del av historien”, sades det. Vilken historia?
Marie är dotter till en förmögen vapenhandlare. Hon bor på en herrgård med tjänare och har det betydligt bättre än de flesta. Men hon saknar en sak: vänner. Så när hon får tag på datorspelet Kepler62 ger hon några nördiga gamers i uppdrag att klara hela spelet, något som väldigt få lyckats med. Det dröjer inte länge innan hon får ett mystiskt meddelande om att delta i en hemlig rymdexpedition. Men är hon verkligen utvald? Och vad händer om hon tackar nej?
Andra boken i Kepler62. Vill du vara en del av historien?
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-04-09

Athena: Det är aldrig för sent av Elin Ek
Det är nu det händer. Athena börjar i 7b. Första dagen i skolan är Ronja så nervös att hon är alldeles blek i ansiktet. Men inte Athena. Hon känner glädje och pirr och julaftonskänsla!
Förutom det underbara med att börja i högstadiet händer två fantastiska saker till i Athenas liv: att fylla 13 år och att Yousef blir mer än en nästbästis …
Den här hösten möter Rädda-Jorden-Klubben sin största utmaning hittills: Hur får man 1,6 miljoner gamlingar i Sverige att sluta dega på ålderdomshem och istället blir klimataktivister?
Elin Eks Athena är en schysst kompis som med stark självkänsla och ostoppbar attityd försöker förändra världen till det bättre och lämnar läsaren med känslan att ingenting är omöjligt.
Ålder: 9-12 år
Utgivningsdag: 2021-04-16

Snart sommarlov! av Katja Tydén, Illustratör: Ingrid Flygare
Hur är det egentligen att gå i skolan? Följ med barnen i klass FA under deras första skolår, från den pirriga skolstarten till det första sommarlovet.
I den tredje boken om förskoleklassen är det vårtermin för Nora, Pablo, Shirin och de andra kompisarna. Det händer så mycket i nollan. De har brandövning, friluftsdag med bussutflykt, och på skolgården stryker en hemlig katt omkring. När en tjuv dyker upp utanför skolan är Stian modig och hindrar honom från att stjäla en cykel. Plötsligt en dag försvinner fröken Marianne! Dagarna går fort, och med ens är det dags att ta sommarlov.
Ålder: 6-9 år
Utgivningsdag: 2021-04-19

Musse & Helium: dags att sova av Camilla Brinck
Kom till ro med Musse och Helium. Camilla Brincks magiskt sprakande fantasivärld om de två mössen Musse och Helium är barnens bokfavoriter. Följ med på ett avkopplande äventyr när Musse och Helium ska sova.
Rogivande text och stora vackra bilduppslag vyssar både möss och andra små lyssnare till sömns. Här finns också inslag av mindfulness och kvällsrutiner som kan göra nattningen eller vilostunden mysig och harmonisk.
En bok för hela familjen! Den här bilderboken vänder sig främst till barn mellan 3 och 6 år, men passar även utmärkt för 7-10-åringar.
Ålder: 3-6 år
Utgivningsdag: 2021-04-28

Upptäckarklubben och marshmallowsmaskinen av Bobbie Peers, Illustratör: Sandra Steffensen
Ett knasroligt, lättläst och spännande äventyr i en värld där allt kan hända!
Ella faller handlöst genom luften. Hon har precis sugits in i sin senaste uppfinning – en neonfärgad jordglob. Lyckligtvis seglar Felix förbi i sitt luftskepp och lyckas fånga henne. Ella verkar ha hamnat i en fantasivärld som kryllar av märkliga robotar, maskiner och luftfarkoster. Ja, allt är lite underligt, inte minst att maskinernas bränsle är marshmallows! Men var kommer då alla marshmallows ifrån? Jo, den bulliga, bronsiga, tratt-täta marshmallowsmaskinen förstås! När Ella och Felix får reda på att den är trasig bestämmer de sig för att laga den. Men tätt bakom dem följer de fruktade pirayapiraterna, och de är både beväpnade och farliga!
Ålder: 6-9 år
Utgivningsdag: 2021-04-30

Upptäckarklubben och sköldpaddskanonen av Bobbie Peers, Illustratör: Sandra Steffensen
Ett knasroligt, lättläst och spännande äventyr fortsätter!
Ella och Felix kraschlandar i öknen och undrar varför det helt plötsligt börjat regna robotsköldpaddor. De märker snart att de ruskiga pirayapiraterna ligger bakom det hela. De visar sig vara ute efter de värdefulla silverspindlarna och deras trådar av renaste silver! Ella och Felix måste sätta stopp för pirayapiraterna på något sätt. Det är ett uppdrag som är mycket, mycket farligt! För de måste ta sig in i pirayapiraternas borg, och därinne finns deras fruktade ledare – general Snart Fart.
Ålder: 6-9 år
Utgivningsdag: 2021-04-30

© Bonnier Carlsen

print

Våra samarbetspartners