KALLE ANKA – LEGENDARISKA ÄVENTYR: Ny bokserie för ankbitna serieläsare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ingen höst utan härliga historier och heta nyheter från Ankeborg. Den 9 september går startskottet för bokserien ”Kalle Anka – Legendariska Äventyr” med ankikonen Daniel Brancas samlade serieskatt. Till glädje för såväl inbitna som nyblivna Kalle-fans släpps dessutom en spin-off till megasuccén Farbror Joakims liv.

Bokserien ”Kalle Anka – Legendariska äventyr” samlar några av de allra bästa och mest minnesvärda Kalle-serierna från det sena 1970-talet till det tidiga 2000-talet. Historierna är skrivna av några av de allra bästa manusförfattarna och tecknade av den skicklige och populäre Kalle-tecknaren Daniel Branca.

Bokserien består av totalt nio lyxiga bokutgåvor och innehåller hela (!) Brancas omfattande serieproduktion. Den argentinske stjärntecknaren tecknade ankserier för Egmont och Disney under fyra decennier, vilket resulterade i totalt 230 magiska Ankeborgsäventyr.

De två första utgåvorna i ”Kalle Anka – Legendariska Äventyr” innehåller klassiska skattjaktshistorier i sin bästa form. I den första boken,”McMallards skatt”, ger sig Kalle, Knattarna och farbror Joakim i kast med att leta upp McMallards mytomspunna familjeförmögenhet. Det blir ett gastkramande äventyr där skattjägarna får finna sig i att själva bli jagade av levande rustningar, en eldsprutande drake och ett skelett.

I bok nr 2, ”Tidernas släktträff”, hittar Kalle en gammal skattkarta på vinden. Innan han vet ordet av dras han in i ett halsbrytande äventyr och en tidsresa som tar honom ända tillbaka till 1700-talet.

Böckerna är på vardera 280 sidor och finns att beställa till specialpris genom Story House Egmonts bokklubbserbjudande på dintidning.se. De finns även att köpa i bokhandeln i butik och på nätet. Kommande utgåvor släpps 4 ggr/år.

Farbror Joakims växelrika liv
Don Rosas episka mästerverk Farbror Joakims liv är förmodligen den mest kända berättelsen om Joakim von Anka. Men Rosa är inte ensam om att ha gjort tolkningar om världens rikaste anka, vad som har format honom och hur han egentligen har tjänat ihop sin förmögenhet. I ”Farbror Joakims växelrika liv” får vi ta del av flera olika framstående författares och tecknares egna skildringar av Joakim von Ankas fascinerande personlighet och äventyrliga liv. Boken är på 264 sidor och finns tillgänglig i bokhandeln och på dintidning.se.

© Story House Egmont

print

Våra samarbetspartners