KALLE ANKA & C:O – Kronprinsessan Victoria pryder omslaget

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I nya numret av Kalle Anka & C:o får vi se kronprinsessan Victoria som vi aldrig har sett henne tidigare. Omslaget pryds av en ”ankifierad” kronprinsessa som blir firad på sin 40-årsdag av självaste Kalle Anka med tårta och skönsång.

– Det är första gången vi har en kunglighet på omslaget. Vi hoppas att Victoria uppskattar både ankifieringen och att få fronta vårt klassiska tidningsomslag, säger Anna Bergström, redaktionell projektledare för Kalle Anka & C:o.

Kalle Anka & C:o kom ut för första gången 1948 och att verkliga personer medverkar i tidningen tillhör inte vanligheterna. Kronprinsessan Victoria kan numera räkna in sig i en exklusiv skara av svenskar som förärats med en ankifiering på omslaget till landets största serietidning. Andra celebriteter som synts i Ankeborg genom åren är Christer Fuglesang (aka Buster Fågelsång), Zlatan Ibrahimovic (aka Zlankan Ibraformovich), Loreen (aka Hårfeen), Petra Mede (aka Tetra Medwurst), Måns Zelmerlöv (aka Mums Zemmelbröd), Fredrik Reinfeldt (aka Didrik Kalfält) och Stefan Lövfen (aka Staffan Sjöben).

Kronprinsessan har ännu inte tilldelats något Ankeborgsnamn utan detta kommer att röstas fram med hjälp av fans och läsare på Kalle Ankas facebooksida.

Omslaget och ankifieringen av Victoria är tecknat av den kände norske Kalle Anka-tecknaren Arild Midthun.

– Det har varit en ära att få ankifiera Kronprinsessan inför hennes stora dag. Victoria har en stark utstrålning och med en vacker liten anknäbb känns hon lika självklar och oemotståndlig för Ankeborgsborna som för oss Nordbor, säger Arild Midthun.

I det aktuella numret kan du också läsa en Kalle Anka-tidslinje över kronprinsessans liv, samt läsa om andra prinsessor som har figurerat i Ankeborg.

Kalle Anka & C:o nummer 28 finns att köpa i butik från och med den 11 juli.

© Egmont Publishing

print

Våra samarbetspartners