EGMONT COMICS heta serienyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Egmonts utbud av kvalitetsserier i bokformat fortsätter att växa i snabb takt. Höstens nyheter bjuder bland annat på ett par högt efterlängtade uppföljare, en fransk succéserie och ett kärt återseende med två riktiga kultserier. Dessutom släpps inom kort de första två volymerna av ankgiganten Don Rosas exklusiva bokserie ”Don Rosa-biblioteket”.

Under de senaste två åren har Egmont mer än fördubblat sitt utbud av tecknade serier i bokformat. Bakgrunden är ett växande läsarintresse och ett ökat utbud av nya serier.

– Vi upplever ett stort sug efter serieböcker just nu. Både från unga och vuxna läsare, och både efter nytt och klassiskt innehåll, säger Ulf Nilsson, affärsområdeschef på Egmont. – Vi ser också en tydlig trend i att det kommer allt fler serier skapade av kvinnliga kreatörer och med kvinnliga karaktärer i huvudrollerna. Det är en väldigt positiv utveckling och har bidragit till att ytterligare bredda och höja kvaliteten på vårt starka serieutbud, fortsätter Ulf.

Nedan följer ett urval av Egmonts serieboknyheter för hösten 2020:

Norrsken 2: Vikingarna och Oraklet – av Malin Falch
Vikingarna och oraklet är uppföljaren till den första boken i den hyllade och prisbelönta serieboken Norrsken – Resan till Jotundalen av Malin Falch. Här får vi återigen följa med flickan Sonja och trollpojken Espen på äventyr i den magiska och vackra Jotundalen. Nya faror tornar upp sig när vikingarna i dalen allierar sig med ett orakel för att sätta stopp för Espen, och Sonja dras in i en dödlig konflikt. Är planerad till totalt 10 böcker.
Ålderskategori: Barn & Ungdom 9-12 år
Sidantal: 148

Björnar – av Malin Falch
I denna fristående berättelse från Norrskens universum får du veta var den godmodige Björnar kommer ifrån och hur det kom sig att han blev en så god vän till Espen. Björnar utspelar sig trettio år före Sonjas resa till den magiska Jotundalen.
Ålderskategori: Barn & Ungdom 9-12 år
Sidantal: 64

Djurslottet 1: Fröken Bengalore – av Xavier Dorison och Félix Delep

Fröken Bengalore är den första delen av fyra i serien om Djurslottet. Handlingen är löst baserad på George Orwells roman Djurfarmen från 1945 och är bitvis skrämmande aktuell. Berättelsen utspelar sig någonstans på den franska landsbygden, någon gång mellan de två världskrigen. Här hittar vi Fröken Bengalore – en rädd och kuvad katt som försöker skydda sina två ungar, och som ger sig i kamp mot orättvisan och diktaturen.
Ålderskategori: Vuxna
Sidantal: 72

Silas Corey: Aquilamysteriet 1 och 2 av Fabien Nury och Pierre Alary
1917. Första världskriget rasar och oppositionen försöker störta regeringen. Privatdetektiven Silas Corey letar efter en försvunnen reporter och ett mystiskt frimärke, när hans vägar korsas med den mytomspänne och fruktade spionen Aquila.
Till våren kommer den andra albumsviten med Silas Corey: Zarkoffs testamente
Ålderskategori: Vuxna
Sidantal: 64

Sorceline 3: Mitt hjärta söker svar – av Sylvia Douyé och Paola Antista
I denna tredje delen av den populära äventyrsserien med Sorceline får vi följa med på nya intriger på skolan för kryptobiologi, med magiska djur, älvor och vampyrer. Vi får äntligen också reda på hur och varför Sorcelines klasskamrater förvandlats till glasstatyer.
Ålderskategori: Barn & Ungdom
Sidantal: 48

Glaskulans värld 1 och 2: Resan till Pandoria och Cyprians hemlighet – av Carbone och Gijé
I serieromanen Glaskulans värld möter vi flickan Linnea, som en dag får en magisk spelkula av sin pappa. Kulan leder henne till en magisk värld, där sökandet efter hennes försvunna mamma tar sin början. På vägen upplever hon fantastiska äventyr och träffar magiska varelser, som lär henne om vänskap, fiender och om att bli vuxen. Serien har gjort stor succé i Frankrike och varje album utgör en avslutad berättelse.
Ålderskategori: Barn & Ungdom
Sidantal: 56

Don Rosa-biblioteket 1 och 2: Solens son och Åter till avskyvärd
Don Rosa är idag världens mest hyllade Kalle Anka-tecknare. Som barn inspirerades han av Carl Barks klassiska äventyr och idag är Rosas egna serier älskade av stora som små. Don Rosa-biblioteket samlar alla Rosas Disneyserier i totalt tio böcker, kompletterade med ett fylligt extramaterial. Alla serier är noggrant restaurerade efter Rosas egna färganvisningar och all dialog är granskad för att ligga så nära Rosas originaldialog som möjligt.
Bok 1 släpps den 25 september och bok 2 i december.
Ålderskategori: Barn & Ungdom, Vuxna
Sidantal: 208

Åsa-Nisse: Nu blåser vi fjärsman – av Pidde Andersson och Patrik Norrman
Få svenska figurer är så älskade och ständigt aktuella som Åsa-Nisse. Manusförfattaren Pidde Andersson och tecknaren Patrik Norrman började 2016 skapa nya Åsa-Nisse-serier med modern prägel, och här samlas ett urval av deras sjövilda äventyr i en lyxig hyllningsbok. Deras version av Åsa-Nisse har kallats såväl “retro-cool” som “hipster-Nisse”, vilket kan tolkas som att skaparna lyckats med sina intentioner.
Ålderskategori: Vuxna
Sidantal: 96

Bacon & Egg: Serverat och klart – av Patrik Norrman
Ett kärt återseende av Patrik Norrmans ikoniska serie, som tidigare har gått i tidningarna Bacon & Ägg och Herman Hedning. Boken innehåller en späckad samling hisnande och osannolikt galna äventyr, med vännerna Bacon och Egg. Äventyrens minst sagt bisarra händelsekedjor tar med läsarna till märkliga platser och möten med underliga figurer, och slutar ofta helt oväntat, men ändå helt logiskt.
Ålderskategori: Vuxna
Sidantal: 224

© Egmont

print

Våra samarbetspartners