EMI LI släpper nytt album och sjunger Sveriges bidrag till kampanjen för FN:s stora klimatkonferens

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I november arrangerar FN den stora klimatkonferensen COP 26 UN Climate Change Conference i Glasgow. Inför konferensen arrangeras i flera av de medverkande länderna runt om i världen nationella kampanjer under parollen act4climate. I Sverige har Emi Li:s Under samma himmel utsetts till kampanjens temalåt och idag släpper sångerskan sitt debutalbum med samma låt som titelspår.

– FN:s klimattoppmöte är på många sätt ett avgörande möte för vår planets framtid, konstaterar Amanda Björksell, nationell samordnare för den svenska grenen av kampanjen. Vi behöver se mer ambitiösa klimatåtaganden som tar klimatnödläget på allvar och där klimatfrågan handlar om rättvisa. Vi har fortfarande möjlighet att begränsa den globala uppvärmningen. Men då måste vi agera nu.
Act Svenska kyrkan, som leder den svenska kampanjgrenen inför FN-konferensen, talar om klimatfrågan som en rättvisefråga och vill lyfta in det globala rättviseperspektivet i klimatdebatten.
– Klimatfrågan är vår tids ödesfråga. Vi lever alla under samma himmel och på samma jord men verkligheten ser olika ut. Vi måste ompröva vårt sätt att tänka kring livsstil, välfärd, hållbarhet och rättvisa.

Med sin nu aktuella singel Under samma himmel som titelspår släpper Emi Li den här veckan sitt debutalbum. Hon debuterade som artist 2017 och har sedan dess varit högproduktiv, vilket har resulterat i såväl många radiospelningar som publikframgångar och en seger i den regionala finalen i P4 Nästa. Albumspåren samlar bl.a upp de singlar som Emi Li tidigare har släppt under sitt dopnamn Emilie Höijer.

”Vi förstår,
vi står där vi står
Vi är under samma himmel –
samma himmel som igår
Och vart vi än går
är vi under samma himmel
Samma himmel”

I somras kontrakterades Emi Li för sin kommande internationella satsning av det stora europeiska musik- och underhållningsbolaget Tempo Digitals nya label TempoCo, som med Claes Olson som label manager drivs i joint venture med COMEDIA. TempoCo kommer huvudsakligen att satsa på att exportera och etablera svenska artister i utlandet och i somras blev Emi Li:s singel Just Forget About It den nya labelns första release.

På Svenska kyrkans hemsida gör kampanjen act4climate en namninsamling.
Vill man stödja den globala kampanjen för klimaträttvisa och bidra till namninsamlingen så hittar man den på denna länk, där det även finns mer information om Act Now for Climate Justice.

© COMEDIA

print

Våra samarbetspartners