JENS NORDQVIST bland Historisk Medias septembernyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Spännande historia i komprimerat format – septembers nytillskott i bokserierna är här

Historiska Medias populära serier Världens dramatiska historia och Biografi har rosats av såväl kritiker som läsare och lyssnare. I september släpps ytterligare fyra titlar i mjukband.

I serien Världens dramatiska historia kommer två nya titlar:

Baader-Meinhof. Terrorismens årtionde, Jens Nordqvist
I maj 1970 bildar en grupp unga västtyskar en revolutionär stadsgerilla. Under namnet Röda arméfraktionen går de till våldsam attack mot den generation som de menar bär ansvar för nazismens förbrytelser. Deras beslut att ta till vapen blir starten på en våldsspiral som skakar Västtyskland i grunden. Journalisten Jens Nordqvist har intervjuat före detta terrorister, offer, politiker och poliser för en unik inblick i de dramatiska händelserna.

Vilda västern – myt och verklighet, Olle Bergman
Efter amerikanska inbördeskrigets slut 1865 drog hoppfulla nybyggare västerut för att söka försörjning, äventyr och snabba rikedomar. Epokens ikoniska centralfigur – cowboyen – och hans strävsamma liv ute på vidderna skildras i denna bok, liksom välkända namn ur vilda västerns galleri som Jesse James, Billy the Kid, Wyatt Earp, Sitting Bull och Crazy Horse. Olle Bergman kastar ljus över en märklig och våldsam tid som fortsätter att påverka USA än idag.

I serien Biografi kommer två nya titlar:

Djingis khan. Erövraren och hans värld, Dick Harrison
Djingis khans välde sträckte sig från Kaspiska havet till Stilla havet – det största rike som existerat på jorden. Hans eftermäle som vildsint barbar uppstod under 1800-talet då avlägsna kulturer gärna utmålades som skräckinjagande och ociviliserade. Men Djingis khan var också en visionär ledare som bidrog till att ekonomi, vetenskap och politik utvecklades och blomstrade. Dick Harrison ger i denna bok en nyanserad skildring av den mytomspunne mongolhärskarens liv och gärning.

Karl IX. Kampen om kronan, Erik Petersson
Karl IX har gått till historien som en hänsynslös härskare, som utan pardon lät avrätta sina politiska motståndare. Konflikten mellan Karl och brodern Sigismund förvandlades till ett regelrätt inbördeskrig, där religiösa motsättningar blev avgörande i kampen om kronan. Men Gustav Vasas yngste son bidrog också genom sitt kontaktnät till internationellt utbyte och introducerade viktiga tekniska innovationer. Historikern Erik Petersson ger en nyanserad bild av lillebrodern som spelade sina kort rätt i en orolig tid, med liv och riken som insats.

Släpps: 6 september
Finns även som ljudböcker

© Historiska Media

print

Våra samarbetspartners