MÅNS GAHRTON & JOHAN UNENGE bland septembernytt från Bonnier Carlsen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Beppe tipsar! Smarta saker ute och inne av Beppe Singer Illustratör: Kalle Landegren
En handbok för allt som är bra att kunna i livet. Till exempel kunna göra din egen kompass eller lära dig rena vatten och tyda tecken i naturen. Här finns även experiment och fiffiga lösningar på små problem med hjälp av saker som redan finns hemma. Under rubriken ”Beppe preppar” får du lära dig vad du behöver ha hemma om strömmen skulle gå, eller om du behöver göra ”världens snabbaste muffins” med bara två ingredienser.
Ålder: 6–9 år
Utgivningsdag: 2021-09-06

Kråksommar av Lars Lerin
På morgonen då Margareta i Lillolastugan skulle till lagården och mjölka korna, var hela gårdsplanen täckt av nedfallna grenar och ris. Mitt i förödelsen låg kråk-kycklingen ynkligt blöt och tilltufsad. Lars Lerin berättar i ord och akvarell om tre tanter, en liten kråkunge och om en ovanligt vänskaplig sommar i Lillolastugan.
Ålder: 3–6 år
Utgivningsdag: 2021-09-07

Asynja: Kungens grav av Elisabeth Östnäs, Lina Neidestam
Illustratör: Lina Neidestam
Första delen i Asynja-serien är en spännande och magisk vikingahistoria. När Disa tar sin brors namn och kämpar sig till en plats i Björkökungens hird har hon siktet inställt på hämnd. Men livet hos Rävungarna, de yngsta krigarna, är hårdare än hon trott. En natt tvingas hon vaka vid en gravkulle och upptäcker att uråldriga krafter kallar på henne. Och att något inom henne svarar. En episk berättelse om hämnd och vänskap bland barnsoldater i ett ogästvänligt Birka.
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-09-07

Ritas svans av Sara Heldt, Helena Koch
Illustratör: Helena Koch
Den lilla råttan Rita är besviken. Hon känner sig inte alls lika fin och söt som den fluffigt tjusiga Ekorren som får alla barnens uppmärksamhet där den sitter i granen och skalar kottar. Tänk om Rita bara hade haft en lika fin och luden svans som Ekorren. Men så en vacker dag, när Rita får syn på en minkmössa på hatthyllan i fru Von Franz våning, får hon en idé!
Ålder: 3–6 år
Utgivningsdag: 2021-09-10

Språklek och ordskoj. Dam-Dam. Kalaset av Josefine Sundström
Illustratör: Mervi Lindman
Första delen i en ny bilderboksserie som stimulerar språkutvecklingen och uppmuntrar till ordlek. Tillsammans med Dam-Dam presenteras uttryck och begrepp med rim och rytm och roliga ord som barnet kan härma. Finurliga ordskoj, ljud och lek i en rolig blandning. Samtidigt får vi en härlig bildberättelse av Mervi Lindmans pigga och uttrycksfulla illustrationer som berättar om när Dam-Dam fyller år och mormor kommer på kalas.
Ålder: 0–3 år
Utgivningsdag: 2021-09-13

Var är Sigges hemma av Stina Wirsén, Rädda Barnen
Sigge är pojken med den röda mössan, han som springer så fort över gatan, fast man inte får. Sigge, som har en mamma som inte kan ta hand om honom. En dag kommer vuxna hem till Sigge för att hjälpa. Sigge ska få flytta till ett familjehem. En plats där det finns vuxna som orkar vara vuxna, som tröstar och läser läxor och nattar. Som bryr sig om. Det är bra. Stina Wirsén gestaltar ett tungt ämne med lätta linjer och ett språk som går rakt in i hjärtat. I samarbete med Rädda Barnen.
Ålder: 3–6 år
Utgivningsdag: 2021-09-14

Hotell Gyllene knorren: Huset Silverknorrens gåta av Måns Gahrton, Johan Unenge
Sveriges knasigaste hotellägarfamilj är tillbaka med nya äventyr! Den gamla spisen i hotellköket har gått sönder och pappa Roger och mamma Ritva saknar pengar för att köpa en ny. Som vanligt är det kris, men tack vare Isadoras skoluppgift om medeltiden får Roger en lysande idé. Hotellet har garanterat varit fullt av riddare och skatter en gång i tiden. Tänk om det kan bli så på nytt? Detta är den tjugonde fristående boken i serien av Måns Gahrton och Johan Unenge om Hotell Gyllene knorren.
Ålder: 6–9 år
Utgivningsdag: 2021-09-17

Dinosaurier överallt av Sarah Sheppard
Välkomna till en vanlig torsdag i slutet av kritaperioden! En underbar tid om man är en dinosaurie. Lite mindre underbar om man är ett litet däggdjur. Till exempel en Zalambdalestes, ett råttliknande litet djur som levde samtidigt med dinosaurier-na. Dinosaurierna är gigantiska och i vägen överallt, äter upp all mat och deras livsfarliga bajshögar är enorma. Vi får följa med vårt lilla råttgäng när de tappert försöker överleva dagen genom att undvika att bli uppätna eller nertrampade!
Ålder: 3–6 år
Utgivningsdag: 2021-09-17

© Bonnier Carlsen

print

Våra samarbetspartners