AFTER WE FELL – velandet och ältandet fortsätter i repetativ kärlekskarusell

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Castille Landon
Skådespelare: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Louise Lombard, Rob Estes, Mira Sorvino
Premiär: 2021-09-01
Betyg: 2

Först kom After. Sedan After We Collided, och nu är det alltså dags för After We Fell. Det betyder dock inte att historien slutar här. Ytterligare två böcker i Anna Todds bestsellerkvintett väntar nämligen på att filmatiseras. Men ärligt talat känns det som om historien nått vägens ände redan nu. Fortsättning följer förkunnar eftertexterna direkt efter den avslutande omfamningen. Som om det hade behövts nämnas.

Fast det ser knappast lovande ut vad gäller historiens fortsatta utveckling. Sällan har man sett sådant tjatigt tröskande som här. Kärleksproblemen tycks liksom aldrig ta slut mellan dramats två huvudpersoner, den duktiga, välartade Tessa och hennes livs kärlek, den känslige, men strulige engelsmannen Hardin. Felstegen och missförstånden staplas på hög, och konflikten är aldrig långt borta eftersom kommunikationen dem emellan inte är den bästa.

En chockerande twist

I After We Fell utgörs den huvudsakliga källan till drama av det faktum att Tessa vill flytta till storstaden Seattle och drömjobbet medan Hardin helst vill slippa. Han hade tänkt sig en framtid med flickvännen i sin gamla hemstad London istället efter examen.

Fast det finns förstås annat som stör lyckan också. Som Tessas alkoholiserade pappa, gamla flammor och nya beundrare. Samt inte minst en fet chockerande twist på slutet som ger välbehövligt bränsle till nästa film i serien, After Ever Happy.

Sex som adrenalin

För gudarna ska veta att sådant behövs. Velandet och ältandet i kärlekskarusellen och de dilemman Tessa och Hardin möter ger dessvärre associationer till en annan framgångsrik filmserie för unga vuxna. Tänk Twilight minus vampyr- och varulvsitemat, så får ni en uppfattning om hur det hela gestaltar sig.

Sedan bör det väl tilläggas att problemen i After-serien alltid tycks lösas genom att de unga tu tittar varandra djupt i ögonen och har sex. Dessa inslag fungerar som en slags adrenalin för helheten på ungefär samma sätt som skjutande och annat i renodlade actionfilmer eller spökerier i skräckisar.

En misstänksam surpuppa

Vilket i sig kanske inte är något att säga om. Däremot kan jag tycka att upplägget i After We Fell precis som i dess föregångare både känns repetitivt och programenligt in absurdum.

Utöver detta kan man undra vad en trevlig målmedveten ung kvinna som Tessa ser i en svartsjuk, lynnig och misstänksam surpuppa som Hardin. Men det är förstås en helt annan sak.

Skriven 2021-08-30

print

Våra samarbetspartners