STINA NILSSON bland höstnyheter från Bonnier Carlsen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Kommisarie Gordon. Ett fall med ett brak av Ulf Nilsson
Illustratör: Gitte Spee
Vad är det för ett brummande och skrafsande som hörs om natten i skogen? Och vem är det som välter grävlingens soptunna? Tre stora varelser har setts uppe på berget. Kan det vara som Gordon misstänker, att de är troll? Kommissarie Paddy tar sig genast an fallet. Men hur närmar man sig det okända och är det lika farligt som man tror? En vänlig och filosofisk småbarnsdeckare för förskoleåldern av en av våra främsta författare Ulf Nilsson – med illustrationer av holländska Gitte Spee.
Ålder: 6–9 år
Utgivningsdag: 2021-09-01

Torpet av Nina Källmondin, Willem Källmodin
Lo, Johanna och Harry känner som alla andra i byn till historierna om Prästklippan. Sägnen om en präst, för flera hundra år sedan, som dog där på ett fasansfullt sätt. Och spökat sen dess. Under en hundjakt i skogen hittar de tre barnen ett urgammalt torp Men det är något mer som är skrämmande med torpet där prästen dog. En person som Harry fruktar mer än någon annan. Andra delen i den andlöst spännande spöktrilogi som inleddes med Bonnier Carlsens manustävlings andrapristagare Salen.
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-09-01

Den svarta staden av Stina Nilsson
2020 tog ”Det svarta regnet” hem förstapriset i Bonnier Carlsens stora manustävling. Nu är den efterlängtade fortsättningen om systrarna Liv och Fridas kamp för att överleva i en mörk framtid här. Här möter de en liten flicka med vilt rött hår. Vem är hon? Varför talar hon inte? Det är grått, kallt och de är hungriga. Men de har varandra och de ger inte upp. Någonstans finns en framtid. Om de bara kunde hitta vännen Sam och ta sig till ön som pappa sa var det enda trygga stället.
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-09-02

Bojan och tunnelbanan av Johan Anderblad
Illustratör: Filippa Widlund
Bojan leker i sängen innan läggdags. Av täcket bygger han tunnlar där tunnelbanetåget kör. Plötsligt tar tunneln slut! Akta tapeten, säger mamma. Det är ingen fara, för det är en bergvägg, säger Bojan. Men hur ska han göra nu? Som tur är har mamma jobbat som tunnelbaneförare. Hon vet allt om att köra tunnelbanetåg och bygga tunnelbanetunnlar. Fakta och saga ihop med detaljrika bilder skapas bilderboksmagi för alla små fordonsfantaster.
Bojan och bilarna är en pekbok för de allra yngsta fordonsfantasterna. Titta, peka och lek med orden tillsammans med Bojan.
Ålder: 0–6 år
Utgivningsdag: 2021-09-02

Monster och spöken på äventyr av Alexander Jansson
Suggestiv, humoristisk och myllrande – varje uppslag med Alexander Janssons illustrationer är en egen bildvärld! Ebba, August och deras knasiga spök- och monsterkompisar ger sig ut på en hisnande färd till monstermoster Majsans kalas. Häng med när vännerna tar båten över havet och nödlandar i mystiska skogar. Och när de stiger på en buss med de märkligaste typer du någonsin har sett.
Ålder: 3–6 år
Utgivningsdag: 2021-09-03

Dillstaligan: Zombiekuppen av Jens Lapidus, Hedda Lapidus
Illustratör: Gustaf Lord
Fjärde boken i fartfyllda serien om Dillstaligan. Den här gången är världsstjärnan Megarocker på besök för två utsålda konserter. Men efter varje konsert försvinner publikens mobiltelefoner spårlöst. Ett uppdrag som leder Dillstaligan till nattligt spanarbete, vilket borde vara en lätt match om inte nätterna börjat bli allt mörkare och det rörde sig skumma varelser bland skuggorna runt kyrkogården. Inte för att Jonathan, Bollan eller Zasha tror på spöken och zombies.
Ålder: 6–9 år
Utgivningsdag: 2021-09-06

Kung Pow. Akumas barn av Ola Lindholm, Johan Lindqvist
Illustratör: Henrik Jonsson
Tolvårige Sam har tränats upp till en av världens skickligaste agenter. Tillsammans med Kung Pow-mästaren Ju och datageniet Aisha bekämpar trion onda krafter i världen. I den sjätte fristående boken om Kung Pow har hundratals elever försvunnit från internatskolor i Tokyo. Sam och Ju åker till Japan men uppdraget blir farligare än de kunnat föreställa sig.
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-09-06

Hemmet för bortrövade barn: Planen av Camilla Lagerqvist
Året är 1910 och nyfödda Adam lämnas till en änglamakerska, men överlever mot alla odds. Därefter säljs han på auktion, hamnar på barnhem och slutligen väntar ett hårt liv som dräng. Men ödet har andra planer. En dag dyker välbeställda Carl Månsparre upp i en droska och Adam anar att hans liv kan rymma mer än han kunnat drömma om. Framför honom tornar nämligen släktgodset upp sig. Och det är hans arv. Han får en idé! Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon.
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-09-06

© Bonnier Carlsen

print

Våra samarbetspartners