MELLOR: Engelska indierock-kvartetten släpper EPn “Fragment of Imagination”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det är den engelska indierock-kvartetten Mellors kall att skapa tillgängliga och härligt stökiga låtar som matchas av deras snygga, kaotiska liveframträdanden. Med stöd från BBC 6 Music, Radio X och Absolute Radio, har Mellor finslipat sitt hantverk när det kommer till att skapa indie-anthems där storslagna riff förstärks av oöverträffad energi och smittsam körsång. Fast beslutna att fortsätta sitt segertåg och stiga ytterligare på indiehimlen släpper stjärnskottet nu sin nya EP ’Fragment of Imagination’.

Mellor berättar om sin nya EP: ”’Fragment of Imagination’ är en ordlek med frasen “Figment of Imagination”( = fantasifoster). Tanken var att alla låtar skulle innehålla små figurer som symboliserar en rad känslor och bilder. Sånger om kärlek, hat, besvikelse, ilska och psykisk sjukdom som härrör från den moderna världen. Lyriskt är det en ganska personlig EP och bakom dem ligger många timmar av att vara kreativa tillsammans som ett band. Vi hade egentligen inga deadlines, vi var inte säkra på vad vi försökte uppnå, bara att spela musik och älska det.”

Inte bara lyriken på den nya skivan är personlig och påverkad av läget i världen, utan även inspelningsprocessen fick sin beskärda del av personligt utförande och yttre påverkan. Bandet berättar: ”Vi skrev och spelade in allt i en fuktig källare som vi har använt ett tag nu, vi gjorde det mer eller mindre beboeligt, slängde ner några gamla mattor, bara så att vi hade ett ställe som vi kunde kalla vårt. Det är kanske inte det bästa branschstandardljudet som produceras där nere, men att kunna komma och gå som vi vill har passat oss bra. Inspelningsprocessen angränsade till den första lockdownperioden, vilket satte vissa käppar i hjulen för oss. På ‘Lost In This World’ var Kris huvudgitarr bara en inspelning från en telefon. Vi hade möjlighet att ändra det senare, men njöt ganska mycket av det lilla faktumet. Vi skickade sedan alla våra inspelningar till Jake Day i North Acre Studios för att bli mixade och han gjorde sin magi med det.”

“Fragment of Imagination” släpps via Eighty4 Music (UK) och Raw Street Noise / Flick Agency (SE) imorgon, den 27 augusti.

© Flick Agency

print

Våra samarbetspartners