PERNILLA ANDERSSON: Nytt album ute den 3 september

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 3 september släpper Pernilla Andersson det nya albumet “Samma dag som Elvis”. Albumet består av 11 låtar inklusive de tidigare släppta singlarna “Samma dag som Elvis”, ”Koltrast vid Haväng” och den senaste “Weatherman” som ligger på A-rotation på P4. Förutom Ulf Lundells låt ”Lit de parade” har Pernilla som vanligt skrivit, producerat och mixat musiken på egen hand.

Pernilla Andersson en av Sveriges mest framstående kvinnliga artister och gjorde sina första album på engelska. Det var först 2008 som hon debuterade på svenska med albumet “Gör Dig Till Hund” (Metronome/Warner Music). Det kritikerrosade albumet ledde till fler album och Pernilla är flerfaldigt nominerad i svenska Grammis som både kompositör och artist.

– Samma dag som Elvis är ett bokslut och en nystart samtidigt. Jag skrev ur mig min sorg så jag kunde gå vidare i livet, ljusare och starkare, säger Pernilla Andersson

Förutom att vara artist har hon hyllats som producent åt Svante Thuresson för hans album ”Nya Kickar” (2002) och ”Svante Thuresson & Vänner” (2007). Pernilla startade också skivbolaget Sheriff Records och gav ut artister som Svante Thuresson, Titiyo och Staffan Hellstrand.

Under sommaren 2021 har Pernilla turnerat runt om i Sverige och spelat på klassiska sommarscener.

Låtlista ”Samma Dag Som Elvis”
1. Samma dag som Elvis
2. Koltrast vid Haväng
3. Alice
4. Tivolit
5. Weatherman
6. Ring Ring!
7. Requiem till dig
8. Soho Grand
9. Lit de parade
10. Låt det gå (långfinger upp)
11. Säga någonting bra

© PR & Beyond

print

Våra samarbetspartners