PERNILLA ANDERSSON på turné i sommar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Pernilla Andersson är åter redo att möta publiken i sommar på en 16 datum lång turné. Premiären sker ikväll på Lisebergs Taubescen och följs av både egna spelningar och utomhuskonserter i Skåne tillsammans med Hasse Andersson och Nisse Hellberg.

Våren 2016 släppte Pernilla Andersson albumet ”Tiggrinnan” som beskrevs av henne själv som en högst privat skiva som tagit henne igenom en svår period i livet. Albumet blev kritikerrosat, turné följde under året och Pernilla blev nominerad till en grammis i kategorin “Årets Folkmusik/Singer-Songwriter”.

I sommar framför Pernilla som vanligt låtar ur sin egen men även andra favoritartisters låtkatalog och den 2 juni släpps nya singeln “Säga någonting bra”.

“Säga någonting bra är en sommarsång i all sin enkelhet om att det i rådande dagsläge är trevligt att vara tyst om man inte kan säga någonting bra.” – Pernilla Andersson.

Turnédatum:
18/5 Göteborg, Liseberg Taubescenen
30/6 Strömsholm, Jazzens Museum
1/7 Halmstad, Tall Ships Races
7/7 Sövde, Sövde Amfiteater (med Hasse Andersson & Nisse Hellberg)
12/7 Mörkö, Idala Café
13/7 Lidköping, Lidköpings Stadsträdgård
14/7 Karlskrona, Hasslöfestivalen
15/7 Svedala, Sommarrocken
19/7 Borgholm, Kackelstugan
21/7 Höör, Bosjökloster Slott (med Hasse Andersson & Nisse Hellberg)
22/7 Helsingborg, Slottshagen Grytan (med Hasse Andersson & Nisse Hellberg)
28/7 Orust, Slussens Pensionat
29/7 Orust, Slussen Pensionat
11/8 Kalmar, Kalmar Stadsfest
12/8 Sandviken, Drömfesten
19/8 Ängelholm, Hembygdsparken (med Hasse Andersson & Nisse Hellberg)

Om Pernilla Andersson
Pernilla Andersson är artist, låtskrivare, musiker och producent. Under sin 18 år långa karriär har Pernilla släppt nio studioalbum, haft turnéframgångar och varit grammisnominerad i kategorierna ”Årets Kompositör”, ”Årets Artist” och ”Årets Folkmusik/Singer-songwriter”. Hon var en av de första kvinnliga producenterna i Sverige och tilldelades 2013 Sir George Martin Music Award.

© United Stage Artist

print

Våra samarbetspartners