SJ BENNET – Finurlig deckarserie med Drottning Elizabeth II i huvudrollen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Windsorknuten är den första boken i en underbart finurlig deckarserie med Drottning Elizabeth II i huvudrollen som hemlig privatdetektiv.

Det är vår 2016 och Drottning Elizabeth är på Windsor för att förbereda inför sin 90årsdag, men allt avstannar när en gäst hittas död en morgon i ett av slottets sovrum. Allt pekar på att den unge ryske pianisten hängt sig, men Windsorknuten på slipsen får MI5 att fatta misstankar. Drottningen lämnar undersökningen till dem, i alla fall tills hon noterar att deras undersökning leder dem åt fel håll. Med hjälp av biträdande privatsekreterare Rozie Oshodi börjar Drottningen själv att nysta i fallet, i största hemlighet såklart, men snart är duon något på spåren och Drottningen är inte den som lämnar något ouppklarat.

Bok två i serien har planerad utgivning maj 2022 och bok tre i serien oktober 2022.

Roligt koncept som bjuder på The Crown blandat med Miss Marple; smart, fyndigt och välgjort. Bjuder in till härliga miljöer som alla kan känna igen från film, tv och böcker. Brittiskt, lagom spännande, småroligt, välskrivet och väldigt underhållande.

“Charmig, mysig och respektfullt berättad.” Guardian
“Som ett avsnitt av The Crown, kryddat med mord.” Daily Mail
“Bennetts porträtt av den varma, kloka och skarpa drottningen och inblicken i hennes kungliga liv är fascinerande. Alla The Crown-fans kommer att få sitt lystmäte.” Publishers Weekly
“Drottningen som detektiv … Hjärtevärmande och trovärdigt… Den här underhållande romanen, skriven med humor och glimten i ögat, kommer att tala till både rojalister och spänningsälskare.” Daily Express

© Forum

print

Våra samarbetspartners