ELIZABETH STROUT bland Bokförlaget Forums sommarnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En ny Elizabeth Strout, förbjuden förälskelse på Västkusten och om att börja leva när det är för sent.
Bokförlaget Forums nyheter i sommar

Huset på Cap Corse av Emma Piazza, Malin Emitslöf (övers.)
Om boken: Teresa återvänder till sin barndomsö Korsika där hon ärvt ett hus. Hon har levt ett kringflackande liv i Europa och är oplanerat gravid. Men hon tas inte emot med öppna armar av släkten. Tvärtom hamnar hon rakt i en gryta av konflikter, svek och familjehemligheter. Alla på Cap Corse verkar känna Teresa men hon känner ingen. Vem är hon egentligen? Och hur ska hon ta sig därifrån levande?

Andas av Ulrica Norberg
Om boken: Andas är en praktisk handbok som visar hur man tar kontroll över den egna hälsan och välmåendet. Den förenar yogafilosofi och den senaste forskningen om hjärnan och nervsystemet. Författaren brinner för att lära ut hur man genom andning och reflektion kan hitta sin potential och passion i livet.

Vad som helst är möjligt av Elizabeth Strout, Kristoffer Leandoer (övers.)
Om boken:Vad som helst är möjligt understryker Elizabeth Strouts position som en av Amerikas mest respekterade och hyllade författare. I sin nya bok tecknar hon starkt berörande porträtt av en handfull oförglömliga karaktärer som försöker orientera sig i livet. Lyhört gestaltar hon människans sårbarhet och längtan efter att bli förstådd samtidigt som hon ingjuter hopp om möjlig försoning. Elizabeth Strout belönades med Pulitzerpriset för boken Olive Kitteridge som också blev hyllad HBO-serie. Hennes förra roman Mitt namn är Lucy Barton fick lysande recensioner både i Sverige och i USA och låg etta på New York Times bästsäljarlista.

Ett oväntat besök av Åsa Hellberg
Om boken: När Nikkis gamla pappa dör borde hon som enda dotter ärva hästgården Gyllentofta och huset på västkusten. Hon trivs med sitt lugna lantliga liv. Men snart är hon indragen i en bitter arvstvist med familjemedlemmar hon inte ens visste fanns. Som om inte det vore nog blir Nikki våldsamt förälskad i en förbjuden man och måste till sist välja. Kärleken eller gården. Hon kan inte få både och.

Dagarna med dig av Rosie Walsh, Ann Björkhem (övers.)
Om boken: Sarah vet att mötet med Eddie är på riktigt. De tillbringar sex fantastiska dagar tillsammans och drabbas av en stark och ömsesidig förälskelse. Men på den sjunde dagen försvinner Eddie från jordens yta, han lovade att ringa – men samtalet kommer aldrig. Sarah försöker desperat att förstå vad som har hänt, och gör en upptäckt om deras förflutna som förändrar allt.

Innanför murarna av Maria Ernestam
Om boken: När Sofi går in genom porten till det gamla klostret på den franska landsbygden lämnar hon Sverige och sitt kraschade äktenskap bakom sig för att få skrivro. Men även klostret bär på en mörk historia. Snart plågas Sofi av syner och drömmar om det som hände där under andra världskriget. Vad är verkligt? Vem kan hon lita på? Håller hon på att bli galen eller är det någon som vill henne illa?

Konsten att göra skillnad av Stefan Einhorn
Om boken: Vilken värld vill vi lämna vidare till våra barn? Vilket är mitt ansvar för utvecklingen? Det är frågor vi måste ställa oss. Med exempel från forskning och belysande anekdoter visar Stefan Einhorn hur arbetet för en bättre värld gagnar både oss själva och andra. Vi får också en rad handfasta råd och inspirerande förslag på hur vi alla kan göra skillnad.

Ett frågetecken är ett halvt hjärta av Sofia Lundberg
Om boken: En gripande roman om att övervinna den skam och skuld och på så sätt lära sig att älska.
Elin Boals är framgångsrik fotograf i New York, hon har en man som älskar henne och tillsammans har de dottern Alice. Men en dag rasar allt och hon kastas tillbaka till den barndom som hon har gjort allt för att förtränga. Den som ingen annan känner till, inte ens hennes familj.

En dag ska jag lämna allt det här av Katarina Bivald
Om boken: Henny står chockad vid vägkanten och ser ner på sin egen orörliga kropp. För en halvtimme sen var hon lycklig. Nu är hon …död? Henny inser att hon står inför en ny, viktig uppgift: hon ska göra sina vänner från motellet i Pine Creek lyckliga, vare sig de vill eller inte. En varm och charmig berättelse om kärlek, gemenskap och att börja leva när det är för sent.

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners