ELINA BACKMAN – Blinddate leder till jakt på seriemördare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Finska succédeckaren När kungen dör av Elina Backman – nu på svenska!

Saana har fått sparken från sitt jobb som skandaljournalist, samtidigt har arbetet gjort henne utbränd. Att vila upp sig hos sin moster på lantstället i Hartola känns helt rätt. Men vetskapen om att en tonårsflicka mördats i bygden för 30 år sedan kommer i vägen för Saanas plan. Hon börjar gräva i fallet, men möter motstånd. Ingen i den lugna idyllen tycks uppskatta att gamla sår väcks till liv.

I Helsingfors utreder kriminalkommissarien Jan ett besynnerligt mord. En kropp brännmärkt med symboler har hittats. Snart hittas en kropp till med liknande ärr och det ser ut som att den finska huvudstaden drabbats av en seriemördare.

Saana och Jan träffas på en blinddate. De börjar berätta om sina undersökningar och det visar sig att det kan finnas kopplingar mellan morden …

Om författaren:
Elina Backman arbetar med marknadsföring och bor i Helsingfors. Sedan släppet i maj 2020 har hennes debut blivit en sensation i Finland och sålts till elva länder.

Pressröster:
”Elina Backmans debut fungerar som en deckare ska: den tar dig från verkligheten och tvingar dig försöka lösa fallet som sakta avtäcks. Utmärkt bokgodis!”
– Gloria Magazine, Finland

Författare: Elina Backman
Titel: När kungen dör
Format: Inbunden
Släppdatum: 16 augusti 2021

© Bokfabriken

print

Våra samarbetspartners