JENS LAPIDUS bland vårens nyheter från Bonnier Carlsen!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dansa med Sigge av Lin Hallberg, Illustratör: Margareta Nordqvist
“Dansa med Sigge” är den nittonde boken i Lin Hallbergs och Margareta Nordqvists succéserie om favoritshettisen Sigge och stalltjejen Elina.
Det är vår och i Brobystallet tränas det dressyr för fullt inför den stora tävlingen i Danmark. Där ska Elina och Sigge visa världen vad de kan. Stämningen är på topp och när allting stämmer känns det nästan som om Sigge dansar fram! Men mitt i allt det sommarglada händer det sorgliga och hemska saker i stallet. Och när någon en natt klipper av hästen Mollys svans, växer ilskan och oron. Vem kan ha gjort något så elakt?
Böckerna om Sigge handlar om Elina och hennes kompisar i det mysiga stallet i Broby. Och om Sigge såklart, den lilla shetlandsponnyn som Elina älskar över allt annat. Margareta Nordqvists bedårande bilder är som alltid i perfekt samklang med Lin Hallbergs varma text.
Ålder: 6–9 år
Utgivningsdag: 2021-02-25

När allt står på spel av Philip O’Connor, Haidar Hajdari
Malik är sjutton år och har redan hunnit göra allsvensk debut för sitt lag Svea United. Karriären verkar gå spikrakt uppåt. Men på hemmaplan är det tuffare. Hans mamma är sjuk och har inte råd att betala hyran. Han behöver pengar, NU, men fotbollskontraktet dröjer.
Men så dyker chansen upp. En barndomskompis som hamnat på glid erbjuder Malik riktigt mycket pengar för att medvetet missa en straff i nästa match. Och det är snabba pengar … Frågan är om Malik är beredd att ta emot en muta, och riskera hela sin karriär? Vad ska Malik göra när allt står på spel?
Ålder: 12–15 år
Utgivningsdag: 2021-03-04

Utan offer, ingen seger av Philip O’Connor, Haidar Hajdari
Niko från Rosengård är en skicklig fotbollsspelare. När det uppstår ett akut problem i laget Svea United så blir han lovad guld och gröna skogar för att skriva kontrakt. Men när han väl landar i storstaden inser han att en annan spelare har blivit lovad samma sak. De ska nu fajtas om samma position i truppen. Den andre spelaren är dessutom äldre och mer erfaren och börjar direkt mobba Niko i ett försök att få honom att ge upp.
Det är tufft att vara ung och ensam i storstan, med alla sina fotbollsdrömmar som insats. Hur mycket står man ut med innan man når bristningsgränsen?
Niko får nytt hopp när han träffar Malik. Kanske kommer han att lyckas hitta tillbaks till självförtroendet?
Ålder: 12–15 år
Utgivningsdag: 2021-03-04

Hemma i mitt hus av Gabi Frödén
Romantisk vardagsrealism i en prunkande färgrik bilderbok som spänner över ett helt år.
I den här magnifika kapitelbilderboken möter vi Lou som bor tillsammans med sin pappa i ett stort hyreshus. Huset är som ett gigantiskt träd. Alla grannar bor på olika grenar och mitt i allt lever Lou som leker att hon är en fågel tillsammans med sin bästa vän Jemima. Men en dag blir Jemima en flyttfågel som måste lämna deras gemensamma träd.
Ålder: 3-6 år
Utgivningsdag: 2021-03-05

Hundmannen och de knepiga katternas kupp av Dav Pilkey
Vad får man om man syr ihop en trasig polishund med en trasig polisman? Hundmannen! En stark mänsklig kropp ihopsydd med en smart hundhjärna blir ett vinnande koncept! Polischefen är till en början skeptisk till detta håriga tillskott i polisstyrkan. Men snart inser även han att lagens långa arm kan ha nytta av en polis som både kan sniffa upp skurkaktigheter och samtidigt pinka in stadens revir. Frågan är bara om Hundmannen klarar av att ständigt välja plikten framför allt, med tanke på det vilda inom honom …
Dav Pilkey låter huvudpersonerna från Kapten Kalsong, George och Harold, berätta även denna historia. De gör det som vanligt på sitt ytterst infallsrika och humoristiska sätt, resultatet blir stor läsglädje för både lässvaga och läsvana. Och särskilt för serieälskare, för nu blir det 100% serie och 100% färg!
Ålder: 6-9 år
Utgivningsdag: 2021-03-05

Dillstaligan: Poolkuppen av Jens Lapidus, Hedda Lapidus, Illustratör: Gustaf Lord
Solen gassar över Dillsta och badklippan vid sjön lockar! Men Jonathan, Zasha och Bollan får fullt upp när deras klasskompis och svurne fiende, den superrike och dryge Rick Flottén, kommer till skolan med nyheter.
Som vanligt skryter han om allt fint och dyrt han har, men den här gången är det till och med värre än vanligt. Ja, för Rick har fått ett husdjur. Och inte en guldfisk eller ett marsvin precis!
Böckerna om Dillstaligan är fartfylld och rolig läsning för lågstadieåldern. “Poolkuppen” är den tredje boken i serien och markerar startskottet för författarduon Jens Lapidus och Hedda Lapidus. De generösa och finurliga illustrationerna är signerade Gustaf Lord.
Ålder: 6-9 år
Utgivningsdag: 2021-03-10

Kurran och Pigan på djupt vatten av Lisa Moroni
“Kurran och Pigan på djupt vatten” är ett sagolikt, sommarvarmt bilderboksäventyr med många bottnar av Lisa Moroni. Om vänskap, mod och nya upptäckter, med förtrollande illustrationer att dyka ner i. Ljuvlig läsning för stora och små om vattnets betydelse och att lära sig simma!
Det är stekande hett i Kurrans och Pigans skog. Bäcken har torkat ut och alla växter har vissnat. Det är evigheter sedan det regnade! Till slut måste vännerna ge sig av till den stora sjön på jakt efter vatten. Där börjar ett helt nytt liv. Kurran lär sig till och med att simma! Men en dag händer det som inte får hända och Kurran måste göra något hon aldrig vågat förut. Hon måste ut på det djupa för att rädda sin vän …
Ålder: 3-6 år
Utgivningsdag: 2021-03-10

Vems säng? av Stina Wirsén
Stina Wirsén kan som ingen annan beskriva familjeliv för stora och små. Det är läggdags hemma hos Gnis och Knatt och lilla Luden. Alla ska sova, men var?
Överallt och hit och dit visar det sig. Sov gott alla! Men så blir storasyster Gnis hungrig. Knatt känner sig ensam och lilla Ludens blöja har läckt. Och var ska stora blå Katten sova? Han får visst inte ens plats i sin egen säng …
Ålder: 3-6 år
Utgivningsdag: 2021-03-10

© Bonnier Carlsen

print

Våra samarbetspartners