THE VACCINES släpper ny singel och nytt album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

The Vaccines släpper idag (6 augusti) Alone Star, den nya singeln från deras kommande femte album Back In Love City. Singeln åtföljs av en video filmad av den mexikanske regissören Santiago Arriaga och lanseringen kommer tillsammans med nyheter om en rad spelningar i Storbritannien i samarbete med Music Venue Trust efter albumets släpp den 10 september.

Justin Young om den nya videon och dess plats i det nya albumets utopiska/dystopiska Love City: “Vi ville att Alone Star-videon skulle vara hoppfull och fånga ögonblicket när man inser att allt inte är förlorat. Alla som har kört genom öknen till Las Vegas känner till kasinona vid vägkanten som börjar dyka upp och lysa upp motorvägarna när man kommer in i Nevada. Det här motellet är exakt samma sorts institution, som existerar i skuggan av Love City där känslor av alla slag kan hittas om man bara tittar tillräckligt länge. Mexiko är en av våra favoritplatser i världen och en intensivt karaktärsfull plats, bokstavligen några meter från den plats där vi spelade in den här låten, så det kändes som den perfekta platsen för våra protagonister att hitta det de letade efter…”.

Om kommande albumet Back In Love City…

Inspelad i Sonic Ranch, El Paso, Texas, med svenska producenten Daniel Ledinsky (Tove Lo, Zara Larson, TV on the Radio, Rihanna),är Back in Love City är The Vaccines mest euforiska, viscerala och visionära verk hittills. Det är en skiva där de fem medlemmarna bekräftar sig själva som ett av Storbritanniens mest vitala gitarrband, med 13 låtar som utspelar sig i den fiktiva metropolen i albumets titel.

Inspirerad av fiktiva städer – från Ridley Scotts version av LA i Blade Runner till Cowboy Beebops Fear City – och platser som Las Vegas, Tijuana och Tokyo, tog idén om Love City form när bandets frontman Justin Young gjorde ett tillfälligt husbyte i Los Angeles, vilket gav bränsle åt hans fascination för avstängdhet: “Jag bytte bokstavligen liv med en främling. Jag bodde i hans hus och körde hans bil medan han bodde i mitt, men vi hade aldrig träffats och hade inga tidigare kontakter”.

Love City är en modern nöjesö – lika delar utopi och dystopi – och föddes ur bandets fascination för känslor som varor och desperationen för mänsklig kontakt. “På vissa uppenbara sätt är vi mer sammankopplade än någonsin”, förklarar Young. “Men vi är också mer polariserade än på 100 år och världen blir kallare. Tänk om det fanns en plats där kärleken och andra känslor hade tagit slut – men där man kunde åka till Love City för att få dem?”

Som bakgrund för albumets hyperboliska berättelser om 2000-talets eskapism, lät Love City Young’s låtskrivande blomma ut som aldrig förr. Han föreställde sig The Vaccines som husbandet i Love City, en plats där säkerhet, tröst och tillfredsställelse erbjuds lika mycket som kärlek, där mental och fysisk njutning är till salu och där ingen behöver vara ensam.

Skivan färdigställdes i början av 2020 och mixades av Andrew Maury (Lizzo, Post Malone) med ytterligare produktion från Fryars (Pharrell Williams, Mark Ronson). Det är inte en lock down skiva, men dess tema om eskapism i det moderna livet resonerar mer än någonsin i pandemins tid. Det är också ett massivt musikaliskt språng framåt för bandet, och även om det karaktäristiska surfsoundet och västerländska flärd som kännetecknar The Vaccines-soundet finns kvar, är Back in Love City deras tyngsta skiva hittills. Från den hårda träffen på låtar som “XCT”, “Wanderlust” och “Bandit” till live-fanfavoriten “Jump Off The Top” och den omedelbara rock n roll-rökaren på “Headphones Baby”, dokumenterar den ett band som flexar på sin kreativa höjdpunkt.

Back In Love City låtlista:
1: Back In Love City
2: Alone Star
3: Headphones Baby
4: Wanderlust
5: Paranormal Romance
6: El Paso
7: Jump Off The Top
8: XCT
9: Bandit
10: Peoples Republic Of Desire
11: Savage
12: Heart Land
13: Pink Water Pistols

The Vaccines består av:
Justin Young (sång, gitarr)
Freddie Cowan (gitarr, sång)
Árni Árnason (bas, sång)
Tim Lanham (keyboards)
Yoann Intoni (trummor)

Sedan bandets start har de sålt över två miljoner skivor över hela världen, vilket befäster deras position som fackeltågsbärare för brittisk gitarrmusik i den moderna eran. Den nya skivan följer efter tioårsjubileet av deras banbrytande debut, What Did You Expect From The Vaccines? som först katapulterade bandet in i den moderna rock and roll-kanonen. Alla deras fyra album hittills har legat på topp 5 i Storbritannien, med det andra albumet Come Of Age på första plats. De är flera gånger nominerade till Brit-, NME-, Q- och Mojo Awards och har ett starkt liverykte som skapats genom arenafyllda huvudspelningar och oförglömliga spelningar på festivaler som Glastonbury och Reading/Leeds.

© Skiva

print

Våra samarbetspartners