THOSE WHO WISH ME DEAD, AMMONITE och CUTTHROAT ISLAND bland augusti månads DVD-släpp

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Har sommaren inte varit tillräckligt het? Spana in Angelina Jolie när hon kämpar mot gigantiska bränder i Those Who Wish Me Dead

En av världshistoriens mest berömda skurkar, Cruella de Vil, får en Maleficent-liknande makeover och går från rökande skurk och potentiell valpmördare till modehjältinna och rökfri hundälskare i punkrockiga 1970-tals inspirerade Cruella, där Emma Stone möter Emma Thompson i en moderiktig catfight på catwalken. Intressant att notera: Cruella de Vil finns med på plats 39 på topp-100 listan med de bästa hjältarna och skurkarna. Maleficent finns inte ens med. Har Emma Stone satt klorna i en bättre skurkroll än självaste Angelina Jolie?

Detta och många fler nyheter på DVD, BD och VOD under augusti månad.

Superspektakel i bästa Errol Flynn-anda

Månadens “klassiker” utspelar sig till havs på ett piratskepp … och utan Johnny Depp i huvudrollen. Cutthroat Island utlovar ett superspektakel i bästa Errol Flynn-anda, med pirater, fäktning, skeppsbataljer, dödsföraktande stunts och påkostade specialeffekter. 1995 var detta en av historiens dyraste filmer någonsin.

Av regissören bakom Die Hard 2

För regin svarade finländaren Renny Harlin, som befann sig på toppen av sin illustra Hollywoodkarriär efter kassasuccéer som Die Hard 2 och Cliffhanger. I huvudrollen syns Harlins dåvarande fru, den Oscarbelönade Thelma & Louise– skådespelerskan Geena Davis – även känd från Harlins Long Kiss Goodnight

2 augusti
First Cow – NonStop Entertainment
Ammonite – Lucky Dogs

9 augusti
Those Who Wish Me Dead – SF Studios

16 augusti
Long Story Short – Universal Pictures
An Imperfect Murder (The Private Life of a Modern Woman) – Quiver Distribution
Billie – NonStop Entertainment

17 augusti
Cruella – Walt Disney Pictures

23 augusti
Children of the Enemy – TriArt Film
Dorogie tovarishchi (Dear Comrades!) – Njutafilms

30 augusti
Cutthroat Island – Studio S Entertainment
Werewolves Within – Noble Entertainment

Skriven 2021-07-28

print

Våra samarbetspartners