DIAMANTE : AMERICAN DREAM (Anti-Heroine) – albumet som borde ta hårdrockssångerskan från lovande till stjärnstatus

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Diamonds are Forever, sjöng Dame Shirley Bassey då det begav sig för lite drygt femtio år sedan och sångerskan Diamante har förutsättningar att om inte leva för alltid, så i alla fall få en väldigt lång och hälsosam karriär.

Därför bör ingen heller vara förvånad över att Diamante Azzura Bovelli bara var sjutton när hon släppte sin första singel Goodbye 2013. Uppföljaren och hiten Bite Your Kiss släpptes året därpå, och blev sedermera något av en signaturmelodi för sångerskan. I det läget började både fans och kritiker uppmärksamma henne, och därefter har det bara rullat på med diverse turnerande med bland andra skojarna Steel Panther och legenderna i Whitesnake, första headlinevändan i eget namn och samarbeten med folk som heta namn som Bad Wolves, All That Remains och Breaking Benjamin.

Har fått ut det bästa av sångerskan

Ja, också har hon icke minst släppt två fullängdare, och båda har rattats in av demonproducenten Howard Benson, en herre med bland andra Kelly Clarkson, My Chemical Romance, P.O.D. och Skillet på meritlistan.

Således behöver det väl heller knappast nämnas att det låter hur proffsigt som helst om detta nya verk. Skulle vilja påstå att Benson fått ut det bästa av sin senaste klient utan att på något sätt mildra henne personlighet. Den sprudlar lika mycket som känslolägena pendlar i de vokala insatserna.

Låter aldrig så tungt som i…

Överhuvudtaget får jag nog säga att det inte går att uppbringa ett enda svagt nummer på denna sångsamling. Det låter övertygande, starkt och varierat, men där finns ändå en prägel som säger att hon ändå alltid befinner sig inom den moderna melodiska hårdrocks- och metalnischen.

Med andra ord låter det aldrig så tungt som i nu metaldoftande saker som den om att desperat vilja utplåna sig själv betitlad Ghost Myself, och UnFuck You eller för den delen så vackert som i nakna, utlämnande balladerna Unloveable och Hopeless, om en äkta kärlek bortom dess sedvanliga spel.

Går bra att tänka på Kelly Clarkson

Någonstans mittemellan dessa ytterligheter hittar man sedan titelspåret med sin riffiga knockoutrefräng, Serves You Right och I Love Myself for Hating You. Vad gäller sistnämnda går det bra att tänka i termerna av ovannämnda Kelly Clarkson, modell rockig, typ Since You’ve Been Gone och My Life Would Suck Without You.

Sistnämnda ska för övrigt enbart ses som något positivt. Diamante må totalt sett rocka avsevärt hårdare än vad Clarkson någonsin gjort, men i dessa två fall är det ändå lätt göra associationer till just henne.

Imponerar med sin bredd

Men för att nu summera; Om det finns någon rättvisa här i världen är American Dream albumet som tar Diamante från lovande rockdam till stjärnstatus. Det hade hon varit värd. Talangen är uppenbar, och bredden och kapaciteten den Bostonbördiga vokalissan visar här imponerar faktiskt här.

Diamante är således precis vad en melodiösa hårdrocks- och metalvärlden behöver just nu. Det råder i vanligt ordning skriande brist på kvinnliga sångerskor i genren – i alla fall om man bortser från den populära goth- och symphonic metalnischen – men det här är en dam som tveklöst och märkbart kan bidraga till att avhjälpa den bristen för en lång tid framöver.

Skriven 2021-07-27

Fotnot: Albumet American Dream finns endast att inhandla på CD och vinyl via Diamantes egen sajt. Digitalt finns det troligen tillgängligt överallt.

print

Våra samarbetspartners