JENIFER, Le Passage (Mercury/Universal – import)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Trots att Jenifer slog igenom i franska talangjakten Star Academy 2000 talar vi varken röststark pop typ Agnes eller tidig Kelly Clarkson här. Inte heller tonar hon fram som en ungdomlig version av Celine Dion. Istället är det andra infuenser som spökar på detta andra album från 2004. Öppningsspåret Ma revolution doftar till exempel Sheryl Crow, softa akustiska Le souvernir de ce jour har samma mjuka anslag som Jewel, luftiga Pour Toi blandar fransk popschlager med några stänk Sarah McLachlan medan flickrockiga Comme un yoyo låter som en mix av Alanis och Avril Lavigne.

Ja, ni förstår säkert själva resten. Alla som gillar ovanstående namn har onekligen en del att hämta här. Inte minst undertecknad är svag för den här typen av kvinnlig pop. Men vi talar knappast helgjutet. Jenifer gapar över relativt mycket och har utan tvekan en icke alls oäven röst, men som helhet känns hon fortfarande en aning osjälvständig och splittrad.

Skriven 2006-12-13

print

Våra samarbetspartners