CLEAN BANDIT, What Is Love? (Atlantic)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Clean Bandit består egentligen bara av trion Grace Chatto och bröderna Jack och Luke Patterson , men de har ända sedan starten gjort en stor grej av att samarbeta med andra icke sällan kända namn. Något de dragit fullständigt till sin spets på denna senkomna andra skiva. Alla de sexton spåren inkluderar nämligen en gästartist eller två, och det är dessa som står i centrum. Ingen i sällskapet tycks med andra ord ha ett känsligt ego.

Gemensam Rockabye

Fast oavsett vilket är det ett tämligen imponerande gäng de fått ihop. Zara Larsson lyser i Symphony, Marina (från Marina and the Diamonds) och latinostjärnan Luis Fonsi sjunger duett i lätt melankoliska Baby, Demi Lovato håller i micken i stunsiga Solo och reggaestjärnan Sean Paul och stjärnskottet Anne-Marie gör gemensam sak i välförtjänta YouTubefenomenet Rockabye.

Ogenerad popglädje

Dessa sånger inte bara inleder albumet utan utgör också fyra av dess totalt sex hits, och inte för att det behöver sägas, men tala om popknocköppning som heter duga. Ändå är det här bara början. För överhuvudtaget är What Is Love? en fullständig orgie av ogenerad popglädje.

Goulding och Ora i gästlistan

Ovanämnda singlar är med andra ord bara välsmakande ”icing on the cake”. Bland övriga favoriter märks sådant som den österländskt kryddade Mama med Ellie Goulding, det tralliga samarbetet mellan Rita Ora och hip hoparen Kyle och inte minst balladen I Miss You med Julia Michaels – mest känd som låtskrivare åt folk som Kelly Clarkson, Britney Spears och Gwen Stefani

Inspirerat utan trist trendfixering

Överlag talar vi luftigt, lättsmält, kul arrangerat och catchy till max. What Is Love? är kort sagt ett album att bli glad av, sjunga med till när andan faller på eller bara lyssna på rakt igenom. I alla fall om din kopp av te är inspirerad modern pop utan tunga pretentioner och trist trendfixering.

Skriven 2019-01-14

print

Våra samarbetspartners