THE TONY HAWK VIDEO GAME STORY bland Njutafilms juli/augustinyheter 2020

Klicka på bilden, för att se hela bilden

MÄNGDER AV NYHETER PÅ GÅNG FÖR ALLA FILMÄLSKARE

Hoppas alla ni därute har en skön sommar. Här kommer ett knippe intressanta, roliga, mysiga, rysliga filmer vi hoppas ska förgylla eventuella regniga dagar och förlänga era filmnätter. Både musik och skräck hör ju sommaren till om ni frågar oss så vi släpper både Creation Stories, Creating Woodstock, Nightdrive och Bloodthirsty de närmaste veckorna. Läs mer om dem och en massa andra titlar nedan.

Ha det gott och se mer film!
Njutafilmsgänget

AKTUELLT PÅ STREAMING, BIO, DVD OCH BLU-RAY NJUTAFILMS JULI OCH AUGUSTI 2021

PRETENDING I’M A SUPERMAN: THE TONY HAWK VIDEO GAME STORY
Släpps 25 juli för streaming
Tony “Birdman” Hawk är en av skatevärldens största sedan 80-talet. Han har en oerhörd lista tävlingsvinster, filmframträdanden och ett eget starkt varumärke med brädor och kläder på CV:t. Men trots alla framgångar kunde nog inte ens han förutspå vilket genomslag spelet Tony Hawk’s Pro Skater skulle komma att få när det släpptes av Activision 1999. Till dags dato har det kommit 18 titlar i serien som fört skatandet ut till massorna på ett nytt sätt. När en remastrad version av de två första spelen släpptes hösten 2020 såldes över en miljon exemplar inom två veckor. Ännu ett rekord.
I Ludvig Gürs dokumentär berättas inte bara om spelet. Med estetik och klipp hämtade från tidig videodokumentation tecknas även skatekulturens historia med dess upp och nedgångar de senaste 40 åren. Utöver Hawk själv så intervjuas idel ädel adel som Steve Caballero, Rodney Mullen, Chad Muska och Eric Koston. Här får vi en bild av den oerhörda effekt spelet fick inte bara på de inblandades liv, utan även populärkulturen i stort.
Musiken hade en betydande del i framgångarna och banden glöms inte bort vare sig när det gäller intervjuer eller på dokumentärens soundtrack. Här finns låtar med Bad Religion, Dead Kennedys, Goldfinger, Millencollin och Primus.
“Oerhört kraftfull” – IGN
“Engagerande och fascinerande” – Comic Book.com
“Värd varenda hi-score den får” – Film Threat
“En riktig skatt för alla fans” – The Hollywood Outsider
“Nostalgisk, kul och intressant hyllning” – Más Gamers
“Intressanta intervjuer, snygg regi och ett mäktigt soundtrack” – Coming Soon.net

CREATION STORIES
30 juli:
Day-and-date på bio, bd, dvd och streaming
* * * * “Den här stjärnspäckade britpopskrönan är fantastiskt kul” – The Times
* * * * “Biografi som når överljudshastighet med sitt initierade porträtt av britpopen. Gräv fram Beppemössan, den här drogstinna nostalgifesten är helt galen” – NME (New Musical Express)
Alan McGee är mannen som efter en bitvis tuff uppväxt i Glasgow hittade sitt kall och sin miljö i London där han grundade Creation Records, det numer legendariska skivbolaget som gett ut The Jesus and Mary Chain, Primal Scream, My Bloody Valentine och inte minst Oasis. Här följer vi McGee genom dagar och nätter fyllda av musik, glädje, galenskap, ett generöst intag av sprit och droger, under otroliga framgångar och rejäla krascher. Tempot är frenetiskt, skrönorna många och hjärtat stort i filmen om mannen bakom banden som tonsatt så mångas liv.

NIGHTDRIVE
Släpps 6 augusti för streaming
EN LÅNG NATT I LA
Efter att karriären imploderat och frun lämnat honom är Russells (AJ Bowen) Porsche det enda av värde han har kvar. Pengarna strömmar inte direkt in för en chaufför men är enda inkomsten. Det repetitiva snacket med en stadig ström trötta typer upplevs som en form av botgöring för tidigare misstag. Så när en ung dam dyker upp och drar fram en sedelbunt för att säkra hans tjänster för resten av kvällen är det ett välkommet avbrott från det vanliga slitet. Föga anar Russell att det är början på en kaoskörning han sent kommer glömma.

CREATING WOODSTOCK
Släpps 9 augusti för streaming
MÖT FOLKET BAKOM TIDERNAS MEST LEGENDARISKA MUSIKFESTIVAL
När drygt 400 000 människor strålade samman i Woodstock för att uppleva “tre dagar av fred och musik” i augusti 1969 var det säkerligen få som kunde föreställa sig att festivalen över tid skulle komma att ses som den storslagna finalen på en epok. Eller tänkte på det enorma arbete utfört av en ganska liten skara oerfarna men kompetenta entusiaster som låg bakom skapandet av detta monumentala evenemang. Det är de personerna som är i fokus för dokumentären av Mick Richards. Med intervju- och forskningsmaterial som samlats över årtionden lär vi känna John Roberts, Joel Rosenman, Michael Lang, Artie Kornfeld med flera som kämpade för att åstadkomma sin generations största musikfest.

DELICATESSEN
16 augusti:
Day-and-date på bio, bd, dvd och streaming
CÉSAR AWARDS
BÄSTA MANUS
BÄSTA DESIGN
BÄSTA KLIPPNING
BÄSTA DEBUTFILM
DIGITALT RESTAURERAD KOPIA
I ett framtida Frankrike är kött en åtråvärd bristvara. Men den durkdrivna hyresvärden och slaktaren Clapet lyckas på något sätt hålla sin butik välförsedd med charkuterier. Tråkigt bara att det är så svårt att få vaktmästare att stanna någon längre tid i huset. När tycke uppstår mellan den senaste rekryten Louison och slaktarens dotter Julie hotas de fortsatta köttleveranserna för första gången på mycket länge. Och under gatan bubblar den vegetariska revolutionen i form av de linstuggande Troglodisterna!

DE FÖRLORADE BARNENS STAD
16 augusti:
Day-and-date på bio, bd, dvd och streaming
HÄR ÄR “SÅ LEVDE DE LYCKLIGA…” BARA EN DRÖM
CÉSAR AWARDS
BÄSTA SCENOGRAFI
BÄSTA MUSIK
BÄSTA FOTO
BÄSTA KOSTYM
DIGITALT RESTAURERAD KOPIA
På en gammal oljerigg basar den maktgalne Krank. Han åldras i förtid eftersom han saknar förmågan att drömma. Tillsammans med sina cykloper låter han kidnappa en stor grupp med barn från den närliggande hamnstaden för att stjäla deras drömmar. Men när Ones (Ron Perlman) lillebror kidnappas tar han saken i egna händer för att leta upp Krank och hans kumpaner.

BLOODTHIRSTY
Släpps för streaming 16 augusti
MUSIK SKA GÅ PÅ DJUPET
Den framgångsrika indiesångerskan Grey (Lauren Betty) lider av det klassiska syndromet “difficult second album”. Till slut blir kampen med låtskrivandet så svår att hon mot bättre vetande tackar ja till inbjudan från ökände producenten Vaughn Daniels (Greg Bryk) att slutföra skivan på hans ensligt belägna herrgård. Väl på plats går skrivandet framåt men Grey börjar samtidigt plågas av allt blodigare syner och känslan att hon börjar förändras. Beror allt på att hon slutat ta sina mediciner eller är något annat i görningen?

UTE NU FRÅN NJUTAFILMS

HENRY: PORTRAIT OF A SERIAL KILLER + HENRY: PORTRAIT OF A SERIAL KILLER PART 2
KONTROVERSIELL SERIEMÖRDARFILM
Henry (Michael Rooker) driver runt på vägarna i USA och mördar urskillningslöst. Män, kvinnor, barn – ingen går säker när Henry är i närheten. I Chicago flyttar han in hos sin gamla fängelsepolare Otis och tillsammans sätter de skräck i stans invånare med slumpmässiga våldsdåd. Men när Otis syster, Becky, också flyttar in för att komma ifrån sin misshandlande make, väcks något nytt hos Henry. Finns det fortfarande hopp om mänsklighet kvar i hans inre, eller är det för sent?

HUNTER HUNTER
NÄR JÄGARE BLIR VILLEBRÅD
En familj som valt att leva isolerat och försörja sig på vad de kan ta från naturen får problem när en varg ger sig på “deras” byten. Fast besluten att göra sig av med konkurrenten ger sig Joseph (Devon Sawa, Final Destination) ut i skogarna på jakt. Vad han hittar är dock de blodiga spåren efter en annan typ av rovdjur än en hungrig varg. Fyndet sätter igång en händelsekedja som leder fram till vad The Hollywood Reporter kallat för en av filmhistoriens mest chockerande slutscener.

HAPPILY
DET PERFEKTA PARET OCH DET PERFEKTA BROTTET
Känner du något par som verkar så lyckliga att du vill ge dem spö? Janet (Kerry Bishé) och Tom (Joel McHale) har varit gifta i fjorton år men beter sig fortfarande som nyförälskade. De umgås helst med varandra och har sex stup i kvarten. Klart att folk börjar undra om det är något fel på dem. Ett bisarrt besök från en främling som kommer med ett märkligt förslag och en halvt om halvt påtvingad helg i sällskap av ett gäng (o)vänner i en lyxig Airbnb-villa ställer dock även Tom och Janets till synes perfekta äktenskap på hårda prov.

LUX AETERNA
EN PSYKEDELISK OCH FÄRGSTARK ESSÄ AV PROVOKATÖREN GASPAR NOÉ!
Skådespelerskorna Béatrice Dalle och Charlotte Gainsbourg är fast på en skräckfilmsinspelning som håller på att driva alla inblandade till epileptiskt vansinne.
Gaspar Noés senaste verk kom till när han spelade in en reklamfilm för Yves Saint Laurent. Med uppdragsgivarens välsignelse passade han på att använda crew och location till att skapa Lux Æterna som kom att bli ett kärleksbrev till regissörer han inspirerats av och filmkonsten i allmänhet

Kommande på bio

EN SJÖJUNGFRU I PARIS
PREMIÄR 6 AUGUSTI
EN ROMANTISK VUXENSAGA I NOSTALGISK PARISMILJÖ.
En sångare vars hjärta krossats får en ny chans när han räddar en sjöjungfru som spolas upp på Seines strand. Den som kan sina sagor vet dock att det aldrig är okomplicerat att bli förälskad i en varelse från havet.
Mathias Malzieu är en produktiv man. Sedan 1993 spelar han i surrealistiska bandet Dionysos men är också författare och filmskapare. Ibland kombinerar han sina olika discipliner. Boken The Boy With the Cuckoo-Clock Heart låg till grund för ett konceptalbum men också en animerad film. Med En sjöjungfru i Paris (även den baserad på en av hans romaner) ger oss Malzieu ett drömskt vykort från den romantiska kärlekens huvudstad. Här skapar musikalnummer, stop-motion, animation och färgval en estetisk helhet som gör filmen till ett eget litet universum man mer än gärna vistas i.

DE BÄSTA ÅREN
PREMIÄR 20 AUGUSTI
INSPIRERAD AV ETTORE SCOLAS MÄSTERVERK:
VI SOM ÄLSKADE VARANN SÅ MYCKET
En berättelse om vänskap och kärlek under fyra decennier i Italien. Tre barndomsvänner gör allt tillsammans, men så träffar de en kvinna som ska komma att förändra vart och ett av deras liv – för alltid.
Italienska Gabriele Muccino (The Pursuit of Happyness) har inspirerats av både Ettore Scola (Vi som älskade varann så mycket) och Federico Fellini (La Dolce Vita) i denna nostalgiska och varma historia om kärlek och vänskap i Rom, från tidigt 1980-tal till nutid.
**** “ITALIENSK ända ut i fingerspetsarna” – Amelia

© Njutafilms

print

Våra samarbetspartners