LEAFGARDEN – hårdsatsande rock-/hårdrocksbandet låter inte (medel)åldern hindra: “Vill du rocka, så gör det!”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vid första tanken kanske många skulle säga, är inte ni för gamla för att starta band? Andra skulle likaväl kunna tycka, fan va kul! kör bara, det är inget att tveka på. Man ska göra det man vill!

2014 var det ingen utav oss som visste vad som skulle bli av vår trio annat än att vi med en gång insåg, här är vi tillsammans och vi har verkligen kul. Jonas som spelar trummor hade spelat en del i band innan, och då gjort coversvängen med massor av standards. Men efter ett flera år långt uppehåll var suget tillbaka lagom till att vi skulle började repa tillsammans. Andreas och Mathias har bara suttit hemma på varsitt håll kompat sig själva på gitarr.

2015 blev vi med namn, Leafgarden, ett namn som var en lek med ord och en ogenomtänkt felsägning, sedan att det finns en hockeyarena där namnet är inkluderat gör att det kan låta bekant för gemene kvinna/man.

Spelar rock/hårdrock med en klassisk grund

För oss har det hela tiden handlat om ”learning by doing”. Med lite tips ifrån höger och vänster började vi till slut spela in några av låtarna i vår replokal, göra pålägg för gitarr, bas och sång. Sedan göra om, göra rätt för att vid ett annat tillfälle spela in nästa låt. Allt detta har påverkat slutresultatet och även om vi är nöjda med att få ut vår musik och hur den låter hade vi säkert gjort annorlunda idag.

Med storyn till att musicera presenterad blir det kanske lite tydligare varför Leafgarden låter som vi gör. Vi spelar rock/hårdrock med en klassisk grund. Folk har sagt till oss att det går och höra alltifrån Creedence, Bad Company, Bachman Turner Overdrive och AC/DC i vår musik. Sant eller inte, men vi har under lång tid jobbat på att utveckla soundet och att skriva så det finns lättsjungna refränger, att det är den som ska sätta sig.

Har släppt musik låt för låt

Detta har också inneburit att debuten dröjde till 2020. Vi jobbar fortfarande på att utveckla vårt sound, men samtidigt hålla kvar det vi startat. Vårt val har varit att släppa låtarna själva, och då digitalt låt för låt. När vi når september 2021 har vi släppt elva låtar, vår debut Move On är den låt som fortfarande gått bäst men på senare tid har flertalet låtar tagit fart och fått mycket nya lyssnare. Life’s too Short, Mad as Hell samt Dead and Gone är alla låtar som verkar gå hem hos våra lyssnare och lyssnarskaran ökar ständigt.

Både självupplevt och påhittat i texterna

När det kommer till texter har vi aldrig begränsat oss utan det är känslan som infinner sig när texten skrivs som får styra. Delar utav en text kan vara självupplevd men majoriteten är helt påhittad ifrån verkligheten eller för den delen overkligheten. Det finns alltid de som tycker att texter kan vara laddade, och i vårt fall har det tyckts till om låten Mr. President som släpptes dagen före USA:s presidentval, givetvis medvetet. Men ändå handlar den inte enbart om Donald Trump eller USA.

Nätverkande kärnan för att bygga upp lyssnarskaran

Målet för 2022 är att komma ut och spela samt ha klart nästa 10-12 låtar, och idéer saknas inte. Vi är övertygade om att vi minst kommer fördubbla våra följare med ett starkt nätverk runt oss. För det är just nätverkandet som är viktigt för att komma fram i mediebruset och alla dess plattformar. Det har visat sig allt annat än lätt, men hårt arbete lönar sig där pressutskick till olika medier och nätverkande via olika musikkanaler har utgjort kärnan att bygga upp en långsamt växande lyssnarskara.

Vi tror att ni som läser detta och ger Leafgarden en chans kommer att uppskatta våra låtar. Det är framförallt glädje och att ha kul som levereras vilket är kärnan i musik, det ska ge en känsla och påverka lyssnaren förhoppningsvis positivt.

Ses där ute / Leafgarden

Följ oss:
Spotify
Facebook
Instagram

print

Våra samarbetspartners