ELLINOR WESSEL : PÅ DJUPT VATTEN – sommarens hetaste thriller packad med glamour och aktuella samhällsfrågor

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bookmark Förlag
Serie: Tranchelltrilogin (del 2)
Genre: Deckare
Antal sidor: 378
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-04-27

På djupt vatten är en skinande ny glamourös och fartfylld svensk thriller som kan konkurrera med de bästa av de angloamerikanska verken.

På djupt vatten har allt. Det vackra, rika folket, kärleksparet som kämpar mot alla odds, internationella konspirationer, ekobrott, snabba bilar och exotiska platser.

Men det är inte ofta som Almedalsveckan, Båstad, Landskrona, Borstahusen och Vallåkra figurerar i internationella thrillers …

Snaran dras åt

Författaren Ellinor Wessel fångar Sveriges – och i synnerhet Skånes – tjusning och skönhet under sommaren, samtidigt som spänningen hela tiden trappas upp och snaran dras åt runt det otursförföljda paret Johan Wagner och Emily Tranchell.

Kommer de att få varandra till slut?
Kommer de att lyckas behålla sina surt förvärvade slantar?
Kommer de överhuvudtaget att överleva?

Hotfull stämning byggs upp

Inledningsvis befinner sig Johan och Emily i soldränkta Spanien. De är på sin vakt och känner sig förföljda. När Emilys syster hittas död hemma i Sverige återvänder Emily till sin familj – och Johan bestämmer sig för att återvända till Sverige, även han. Han är trött på att ligga lågt. Han åker till Almedalsveckan för att delta i en debatt om laddbara fordon. Snabbt byggs en hotfull stämning upp – och ett attentat iscensätts av så kallade miljöaktivister som sponsras av en hemlighetsfull rysk organisation.

Johan och Emily har fått farligare fiender än vad de kan tänka sig. Men vem är den verkligt farliga fienden – och vem i hela världen kan man lita på?

Börjar se igenom dimridåerna

På djupt vatten är en helt fristående thriller, men huvudpersonerna och många av birollerna känns igen från Farliga affärer. De sympatiske och allmänbildade Thomas Stark är tillbaka, nu med egen säkerhetsfirma, och han är den förste som börjar se igenom de dimridåer som sprids ut …

Ellinor Wessel har återigen skapat en riktig bladvändare, sommarens hetaste thriller, packad med aktuella samhällsfrågor och vackra miljöer, och slutet levererar mer än en oväntad twist.

print

Våra samarbetspartners