SARA BÄCKMO : SKILLNADENS TRÄDGÅRD – ett ekologiskt trädgårdsskafferi är mödan värt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Roos & Tegnér
Foto: Maria Östberg
Genre: Ekologisk odling
Antal sidor: 191
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-03-19 (nyutgåva)

När kulturprogrammet Sverige! i helgen hade ett reportage om trädgårdsböcker var det ju självklart att de besökte Sara Bäckmo. Hon har 100 000-tals följare på sin blogg, YouTube kanal och andra sociala medier, 2020 var hon en omtyckt sommarvärd i P1, och hon har skrivit flera böcker.

Trädgård som helhet är en miljardindustri – men trädgårdsböcker i sig är i alla fall en miljonindustri. Det utkommer färre trädgårdsböcker nu för tiden än för ett par år sedan, men de som kommer ut säljer i gengäld så mycket bättre. En av de bästsäljande och allra mest kända trädgårdsprofilerna är Sara Bäckmo. Hon är mer än en trädgårdsbokförfattare. Hon är ett varumärke.

Kan räknas som ny bok

I Sverige! påpekade hon med ett snett leende att hon fått höra att en bok bara har en livslängd på två år – “Så då kan man ju skriva samma bok vartannat år!”.

Skämt åsido – nu har det gått hela fem (!) år sedan Skillnadens trädgård kom ut för första gången och den nya uppdaterade versionen innehåller så mycket mer att den verkligen kan räknas som en ny bok.

Skillnadens trädgård handlar helt enkelt om att göra skillnad med sin trädgård.

Igenvuxen trädgård med stor potential

Boken har haft en enorm betydelse för odlar-Sverige och har fått tusentals läsare att satsa på att förverkliga sina drömmar. Och om drömmarna inte slår in … ta det lugnt, det kommer alltid ett nytt trädgårdsår, då man kan satsa på nya grödor! Det är det som är det härliga med trädgård – det är aldrig kört!

I hela sjutton år har Sara haft det charmiga huset som kom med den igenvuxna trädgården med stor potential.
Hur gick det med alla sådder och alla drömmar?

Den gröna vägen är mödan värd

Ett helt nytt kapitel finns med i den nya boken där Sara berättar vad som lyckades bäst, vad som borde gjorts annorlunda, vad som skulle ha planterats någon annanstans och hur man kan maxa skörden ytterligare och få en ännu längre odlingssäsong.

Men det är inte bara ätandet av frukt och bär och grönt som får dig att må bra – det är även att skapa och vänta. Den gröna vägen är mödan värd. På mer än ett sätt.

print

Våra samarbetspartners