JOHN LE CARRÉ aktuell med sin sista roman

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Hösten 2021 kommer Silverview – John le Carrés tjugosjätte och sista roman. Le Carré skrev boken parallellt med sina två sista romaner, Spionernas arv (2017) och En fri agent (2020).

– Romanen är klassisk le Carré; oerhört välskriven, välkomponerad och med en särskild blick för de människor som kommer i kläm i det geopolitiska maktspelet, säger förläggare Daniel Sandström på Albert Bonniers Förlag. Det är ett storartat avslut på en fantastisk karriär.

David Cornwell, känd som John le Carré, föddes 1931 och avled i december 2020. Hans 25 romaner har sammantaget sålt i över 60 miljoner exemplar. Det var författarens önskan att hans barn skulle förvalta hans litterära arv och opublicerade texter, och Silverview är den enda fullständiga romanen som finns i hans efterlämnade papper. I centrum för romanhandlingen står en bokhandel i en brittisk semesterort, den nye ägaren blir bekant med en bildad men något mysteriös herre som bjuder in honom till Silverview, hans stora villa utanför staden, där en och annan hemlighet väntar på att bli avtäckt.

Nick Cornwell, John le Carré yngste son, säger: “Silverview är myllrande, lyrisk och stark, en bok som söker själen i den moderna underrättelsetjänsten.” Boken utkommer på svenska i slutet av oktober, i översättning av Hans-Jacob Nilsson.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners