HOLLY MILLER : NÄR JAG SER DIG – caféromans med fina Londonskildringar och en paranormal twist

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: The Sight of You
Förlag: Printz
Översättning: Sanna Östergren
Genre: Romantik, Skönlitteratur
Antal sidor: 423
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-04-19

Hur skulle du välja – om du visste hur det skulle sluta? När jag ser dig är redan utgiven i 24 länder och filmplanerna är igång – inte dåligt för en debutroman! Det är inte heller dåligt för en debutroman att bli liknad vid Jojo Mojes Livet efter dig (som också filmatiserats).

I Sverige har Holly Miller och Jojo Mojes förresten snappats upp av samma förlag – ett bra mått för att det kommer att serveras bra “feelgood” eller bra “feel all”. “Feel all” är ett nytt koncept som används för att sälja väldigt känsloladdade böcker som ofta är karthatiskt sorgliga och inte så lättsamma, humoristiska och rappa som feelgood-romanerna.

Onda drömmar

“Skulle du välja kärleken, om du visste hur det skulle sluta?” är kärnfrågan i När jag ser dig.

Joel har haft sanndrömmar sedan han var sju år – och det är påfrestande att veta om alla olyckor och allt elände som alla nära och kära kommer att råka ut för. (Han drömmer aldrig att alla kommer att vinna på Postkodlotteriet och renovera köket och badrummet). På grund av de onda drömmarna ser Joel till att inte ha några nära och kära …

Himlastormande romans in i kaklet

Men när Joel träffar Callie, som är servitris på ett charmigt Londoncafé dit han brukar gå, så slutar han vara försiktig. Han blir handlöst förälskad. Och vice versa. Joel och Callie slutar att leva försiktigt, det är himlastormande romans och “carpe diem” ända in i kaklet. Lyckligt slut?

Tre fjärdedelar av boken är instant attraktion och romans och trevliga utflykter och trevliga birollskaraktärer – sedan vänder det och blir mörkare.

Paranormal twist

Man vet att huvudpersonerna inte kommer att få ett lyckligt slut tillsammans och att båda (förmodligen) inte kommer att överleva boken. Frågan är bara om Joel kan lära sig att släppa taget om Callie och låta henne gå vidare …

Boken berättas ur olika perspektiv och man växlar mellan Joel och Callie som berättare. Romanen kryddas med fina skildringar av det moderna London och en paranormal twist på en annars vardaglig caféromans.

print

Våra samarbetspartners