MALMÖ REDHAWKS: Nihlstorp ny målvaktstränare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Under måndagsförmiddagen lämnade en ledare i Redhawks tränarstab. Nu tillkommer en annan. Den tidigare stormålvakten Cristopher Nihlstorp lade plockhandsken på hyllan i samband med att han blev dansk mästare förra veckan och nu kliver han in i rollen som målvaktstränare i Redhawks.

– Det är väldigt kul att vara tillbaka i klubben igen, även om det är på en annan position den här gången. Under mina senare säsonger som spelare har jag sneglat åt att jobba som målvaktstränare efter karriären och nu dök den här möjligheten upp. Det känns som en spännande och intressant utmaning och jag är väldigt taggad på att vara här, att få vara vid sidan och stötta våra målvakter. Jag ser också fram emot att ha en äldre och en yngre målvakt att arbeta med och hjälpa dem i deras olika skeden av karriären. Jag är förväntasfull inför det som komma skall, säger Cristopher Nihlstorp själv i en kommentar.

Att Cristopher precis avslutat sin aktiva karriär ser han som något extra positivt.

– Jag tror att jag har stora fördelar med det, att jag har min spelarkarriär så pass färskt bakom mig. Erfarenheterna jag fått genom åren gör att jag vet exakt hur det är att vara målvakt på olika nivåer och tror att det är där som styrkan ligger i mitt ledarskap.

Cristopher Nihlstorps tid som målvakt på elitnivå har varit väldigt framgångsrik. Han har blivit mästare vid inte mindre än fyra tillfällen i tre olika länder och har sju säsonger bakom sig som A-lagsspelare i Redhawks.

– Det känns riktigt roligt att få in Cristopher på den här positionen. Vi känner honom väl sedan en lång tid tillbaka och vet att han kommer att bidra med mycket hos oss, inte minst tack vare den personlighet som han är. Nu är han färsk i den här rollen, men han har oerhört stor erfarenhet från spel på allra högsta nivå och han är också en vinnare ut i fingerspetsarna, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.

Redan den här veckan kliver Cristopher Nihlstorp in och inleder sitt arbete som målvaktstränare.

FAKTA / Cristopher Nihlstorp
Född: 1984-02-16
Födelseort: Malmö
Position: Målvaktstränare
Moderklubb: Malmö Redhawks
Meriter: SM-guld 2011 och 2015, AHL Calder Cup-mästare 2014, Dansk mästare 2021, Avancemang till SHL 2008, JSM-silver 2002 och 2004
Klubbar i spelarkarriären: Malmö Redhawks, Osby, Mörrum, Nybro, Rögle, Jonstorp, Växjö Lakers, Färjestad, Dallas Stars, Texas Stars, Graz, Rungsted
Aktuell: Är ny målvaktstränare i Redhawks

Tränarprofil Cristopher Nihlstorp

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners