MALMÖ REDHAWKS: Tre nya år för målvaktstränare Henning Sohlberg

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Inför den här säsongen klev Henning Sohlberg, 30, in som målvaktstränare för Redhawks SHL-lag. Nu står det klart att det blir en fortsättning, då Sohlberg skrivit på en treårig kontraktsförlängning.

– Jag känner glädje och stolthet över att få det här förtroendet och att stanna kvar i klubben. Klubbledningen har visat att de tror på mig, på det jag gör och står för. Det ska bli jättekul att fortsätta jobba tillsammans med alla våra målvakter och med mina kollegor i tränarrummet, säger Henning Sohlberg själv i en kommentar efter att ha skrivit på sitt nya kontrakt.

I fjol, innan Sohlberg tog över rollen som målvaktstränare och videocoach för Redhawks SHL-lag, jobbade han med klubbens juniorer och för IK Pantern. Arbetet fortlöper med att utveckla målvkaterna i Redhawks J20- och J18-lag parallellt med jobbat i A-laget, något det kommer att göra det under de tre kommande säsongerna.

– Henning har gjort ett jättebra jobb hittills. Han visar ett stort engagemang varje dag, sprider mycket glädje runt sig och är omtyckt av alla i och runt laget. Dessutom har han visat hur han utvecklar våra målvakter i hela organisationen. Det ska blir roligt och spännande att följa honom och hans arbete under de kommande åren, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Henning Sohlbergs nya kontrakt sträcker sig över de tre säsongerna som kommer och innebär att han stannar i Redhawks till och med säsongen 2021-22.

FAKTA / Henning Sohlberg
Målvaktstränare och videocoach
Född: 1988-09-25
Födelseort: Ulricehamn
Klubbar som tränare: Skillingaryd, Dalen, HV71, Pantern, Malmö Redhawks.
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med tre säsonger.

Profil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners