MALMÖ REDHAWKS: Henning Sohlberg ny målvaktstränare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter att ha jobbat som målvaktstränare och videocoach i Redhawks juniorlag samt för IK Pantern i HockeyAllsvenskan tar Henning Sohlberg, 29, nästa steg sin karriär. Den kommande säsongen kommer han att ha motsvarande roll i Redhawks SHL-organisation.

– Jag är stolt och glad över att få den här möjligheten, att få chansen i SHL känns väldigt inspirerande. Tillsammans med den övriga ledarstaben hoppas jag kunna utvecklas ytterligare, samtidigt som jag känner mig trygg och förberedd inför säsongsstarten. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med en fullsatt Malmö Arena i ryggen, säger Henning själv i en kommentar.

Sohlberg kommer att fortsätta jobba med Redhawks juniormålvakter även under den kommande säsongen och närvara vid träningar två gånger i veckan, för att på så sätt säkerställa den fortsatta utvecklingen av klubbens talangfulla målvakter.

– Henning har gjort ett bra jobb, både med våra juniorer och i Pantern, där han visat att han är en skicklig målvaktstränare. Vi tror mycket på honom och det är en styrka att vi kan lyfta såväl spelare som tränare från våra juniorled. Han har dessutom redan varit med en del runt vårt A-lag och han passar väldigt väl in med vår övriga tränarstab och tillsammans med våra målvakter, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Kontraktet är skrivet på ett år och Henning Sohlberg kommer att tillträda på tjänsten den 1 augusti 2018.

FAKTA / Henning Sohlberg
Målvaktstränare & videocoach
Född: 1988-09-25
Födelseort: Jönköping
Klubbar som målvaktstränare: Skillingaryd, Dalen, Småland (TV-pucken), HV71 (SDHL), Pantern, Malmö Redhawks.
Aktuell: Blir ny målvaktstränare och videocoach för Malmö Redhawks SHL-lag efter att under den gångna säsongen haft motsvarande roll i Pantern samt i Redhawks juniorlag.

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners