SILJE ULSTEIN bland augustinyheter från Wahlström & Widstrand

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Kräldjursmemoarer – Silje Ulstein
Det är en av de första skoldagarna efter sommarlovet. Elva år gamla Iben försvinner från sin mamma Mariam i köpcentret. Mariams omedelbara reaktion är flykt. Hon sätter sig i bilen och kör. Långt. Ett kollektiv skaffar sig en pytonorm som sällskapsdjur. När Liv möter ormen Nero för första gången blir hon alldeles överväldigad. Hon trodde inte att det var möjligt för henne att känna så starkt inför ett levande väsen.
Med djup insikt i människans innersta är Kräldjursmemoarer en uppslukande, mörk och intensiv psykologisk thriller om ensamhet, sorg, skam och sexualitet. Det är en roman om önskan att bli en annan men allra mest handlar den om att lära sig att älska.
Utgivningsdag: 2021-08-02
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok (uppläsare: Lo Kauppi)

Kvinnor jag tänker på om natten – Mia Kankimäki
Vad kan en fyrtioårig barnlös kvinna göra med sitt liv? Gå i historiska kvinnors fotspår: orädda upptäcktsresande, begåvade författare och passionerade konstnärer.
Mia Kankimäki säger upp sig från sitt jobb och hyr ut lägenheten för att resa till Tanzania och följa Karen Blixen; hon reser till Japan för att se hur den världsberömda konstnären Yayoi Kusama lever. I Florens söker hon bortglömda renässanskonstnärer på Uffizierna. Kankimäki inspireras av äldre tiders äventyrare, som Nellie Bly, amerikanskan som 1890 reste jorden runt på 72 dagar med bara en handväska. Om de här kvinnorna klarade sig i världen för hundra år sedan, varför inte hon?
Kvinnor jag tänker på om natten är dels reseberättelse, dels självbiografi, hejdlös kvinnohistoria och en bok för alla som någonsin velat resa till de platser de läst om.
Utgivningsdag: 2021-08-09
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok (uppläsare: Jessica Liedberg)

Vård, skola och omsorg – Linn Spross
Julia är på rymmen från universitetsvärlden och dess plågoandar. Hon har hivat ut sin doktorstitel genom fönstret och i stället funnit en trygg hamn dels i studierna till sjuksköterska, dels inom hemtjänsten, även om där lurar faror i form av smittsamma virus och arbetsuppgifter bågnande av ansvar. Hennes uppdrag blir att försöka mota döden i grind, få brukarna att klara av att leva lite till. Hemma finns dessutom hennes barn. Detta underverk som fick födas, trots allt.
Vård, skola och omsorg är en självhjälpsbok för sorgsna akademiker, vilsna vårdarbetare, nyblivna mammor eller vem som helst.
Utgivningsdag: 2021-08-24
Format: Inbunden, e-bok

© Wahlström & Widstrand

print

Våra samarbetspartners