SKARLETT RIOT: Storslagna metalbandet släpper nytt album ‘Invicta’ 7 maj

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Skarlett Riot har tagit metalscenen med storm med deras kraftfulla riffdrivna låtar, råa och medryckande melodier och sångerskans Skarlett’s storslagna röst. Tillsammans får du inte bara ett band med attityd så det blir över, utan även kraftfull metals om bär upp dem.

Nu släpper Skarlett Riot deras tredje album, ‘Invicta’, den 7 Maj via Despotz Records.

“Scunthorpe metallers storm back with supercharged second album” – Kerrang 4Ks
“A giant step forward… one of the best of the UK’s new young breed” – Devolution
“… penetrative hooks and huge singalongs…” – Metal Hammer
“The band sound spectacular…” – Powerplay 8/9

Efter framgången med deras senaste album ‘Regenerate’, säkerställde den brittiska kvartetten att världens ögon var vända mot dem. Med albumet introducerade Skarlett Riot sina lyssnare till ett hårdare, tyngre och snabbare sound med drivna melodier som har cementerat bandet som en självklarhet på den moderna brittiska metalscenen. Med deras mörkare och tyngre uttryck skiner element från band så som ‘Asking Alexandra’, In This Moment och Bullet for my Valentine igenom och öppnar upp nya möjligheter för Skarlett Riot.

Nu är Skarlett Riot tillbaka för att släppa deras tredje album; ‘Invicta’. Albumet spelades in under en tid med globala osäkerheter och förvirrning, men oavsett vad som pågår i världen är ‘Invicta’ det mest direkta och fokuserade albumet i bandets karriär. Musiken är uppbyggd kring Skarlett’s spektakulära sång och bandets unika och kraftfulla sound och tillsammans bildar det ‘Invicta’; ett intensivt och melodiskt album fyllt med starka hymner. Skarlett har fortsatt att utveckla sin sång och breddat med hårdare element vilket har gett musiken och bandet en mer aggresiv ton. De första tre singlarna från albumet (‘Human’, ‘Gravity’ och ‘Stronger’) introducerade lyssnarna till det nya soundet vilket togs emot med stor entusiasm, nu är tonen satt för vad vi har att vänta från Skarlett Riot’s kommande album 2021.

Bandet berättar; ‘We are so excited to finally release our brand-new album ‘INVICTA’! This album has been three years in the making and we can’t wait for you to hear the results of the huge amount of work that’s gone into this. We’ve overcome so much together as a band throughout the years and ‘Invicta’ represents the physical and mental struggles we’ve experienced together and individually, making us who we are today – Invicta.” – Skarlett Riot.

Mer om Skarlett Riot
Skarlett Riot har tagit metalscenen med storn med deras kraftfulla och riffdrivna låtar, råa och medryckande melodier och sångerskans Skarlett’s storslagna röst, tillsammans får du inte bara ett band med attiyd så att det blir över utan även kraftfull metal som bär upp dem. Bandet har fängslat publiker på scener över hela världen så som; Download Festival, (gjort sig förtjänta av en 4KKKK live recension av KERRANG!), Leeds and Reading Festival, Metal Female Voice Festival, Bloodstock, Hard Rock Hell, Camden Rocks, Steelhouse Takedown, Giants of Rock, S.O.S och många mer. Skarlett Riot har även delat scen med band så som; Funeral for a Friend, Butcher Babies, Deaf Gavana, The Darkness, Wednesday 13, Heaven’s Basement, Kamelot, Gus G, Devilskin, Hammerfall, Glamour of the Kill, Leave’s Eyes, Symo Cyco, Black Spiders och många fler.

Lineup:
Skarlett – Lead Vocals/Guitars
Danny – Guitars/Backing Vocals
Tim – Bass/Backing Vocals
Luke – Drums

© Despotz Records

print

Våra samarbetspartners