MALMÖ REDHAWKS: Kalle Östman klar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Kalle Östman, 26, blir Redhawks första nyförvärv inför SHL-säsongen 2021-22. Den Falunfödde centern kommer närmast från spel i Djurgården och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Redhawks.

– Jag ser väldigt mycket fram emot det här och det blir en spännande utmaning att komma till Redhawks. Det känns som att klubben har något bra på gång och jag är entusiastisk att vara med på den här resan. Det ska också bli kul att komma tillbaka till Malmö. Både jag och min sambo trivdes väldigt bra i staden under mina två säsonger i Pantern. Det ska bli roligt att komma ner och träffa grabbarna och jag längtar efter att få köra igång med träningen inför säsongen, säger Östman själv i en kommentar.

Den gångna säsongen var hans andra i SHL. På 52 matcher med Djurgården svarade han för 25 poäng fördelat på sex mål och 19 assist.

– Vi har följt Kalle under flera säsonger. Han är något av en late bloomer som nu visat vilken bra SHL-spelare han är. Min känsla är att han kommer att bli en jättebra center för oss, där vi också ser fortsatta utvecklingsmöjligheter. Han har både goda offensiva egenskaper, bland annat som spelfördelare, samtidigt som han tar ett bra ansvar över isen – som en klassisk svensk center. Jag ser med spänning fram emot att följa Kalles framfart hos oss, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Kalle Östman kommer att ansluta till truppen under maj månad för att inleda försäsongsträningen med laget. Kontraktet gäller fram till våren 2023.

FAKTA / #13 Kalle Östman
Född: 1994-05-20
Födelseort: Falun
Längd/vikt: 179 cm/86 kg
Position: Center
Skjuter: Vänster
Moderklubb: Borlänge HF
Klubbar i karriären: Borlänge, Leksand, Mora, Pantern, Tyringe, Vimmerby, Västervik, Västerås, Djurgården
Aktuell: Redhawks första nyförvärv inför 2021-22, som skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Spelarprofil Kalle Östman

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners