MALMÖ REDHAWKS: Tobias Ekberg klar för en fortsättning i Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I julas bytte Tobias Ekberg, 24, HockeyAllsvenskan mot SHL, när han anslöt till Redhawks på lån. Han blev kvar under resterande del av säsongen och nu har han skrivit på ett kontrakt som gör att han kommer tillbaka även nästa säsong.

– Det är en stor ära att få vara kvar i Redhawks och det ska bli fantastiskt kul att fortsätta att spela i klubben. Jag tror väldigt mycket på vårt lag och även att jag själv kan fortsätta att utvecklas för att på så sätt hjälpa laget ytterligare. Vi ska ta oss minst lika långt nästa säsong, säger Tobias Ekberg själv i en kommentar.

Under den gångna säsongen blev det 25 grundseriematcher och ytterligare tio i SM-slutspelet. Han fann sig snabbt i spelet på SHL-nivå och var en nyckelspelare i Redhawks under våren. Totalt svarade han för 15 poäng (3+12) på sin första halva säsong i klubben.

– Tobias visade redan från första matchen att han höll på nivån och han blev bara bättre och bättre ju längre säsongen led. I honom har vi en väldigt spelskicklig back med en fin blick för spelet. Dessutom är han rörlig på skridskorna och han passar väl i vårt sätt att spela. Ännu en gång har vårt fina samarbete med Pantern producerat en SHL-spelare, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Den där debuten var inte helt dum. I sitt första SHL-byte någonsin var det just Ekberg som startade en spelvändning som resulterade att Redhawks tog ledning i annandagens 5-0-seger hemma mot Frölunda.

Tobias Ekbergs nya Redhawkskontrakt sträcker sig över de två kommande säsongerna.

FAKTA / #50 Tobias Ekberg
Back, vänster
Född: 1994-01-13
Födelseort: Töreboda
Längd / vikt: 180 cm / 85 kg
Moderklubb: Töreboda HF
Klubbar i karriären: Töreboda, Leksand, Mariestad, Östersund, Pantern, Malmö Redhawks.
Aktuell: Förblir en Redhawksspelare och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Redhawks 2018-19
41 Cristopher Nihlstorp
69 Oscar Alsenfelt

3 Malte Setkov
6 Stefan Warg
14 Carl-Johan Lerby
28 Jens Olsson
36 Anton Öhman
42 Niklas Arell
50 Tobias Ekberg
59 Anton Mylläri

8 Johan Olofsson
9 Frederik Storm
10 Robin Alvarez
22 Lars Bryggman
23 Christoffer Forsberg
24 Emil Molin
26 Axel Wemmenborn
29 Marcus Sylvegård
43 Nichlas Hardt
51 Emil Sylvegård
61 Martin Janolhs
63 Fredrik Händemark
91 Max Görtz
96 Kim Rosdahl

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners