JAN MÅRTENSSON bland sommarnyheter från Wahlström & Widstrand

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Se döden på dig väntar – Jan Mårtenson
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok (uppläsare: Tomas Bolme)
Kongo-Kinshasa, Balkan, Gamla stans gränder och en herrgård vid Båven utgör spelplan för årets Homanroman. Johan Kristian och Francine är på jakt efter sin drömlägenhet. En rik änka tror att hennes styvbarn vill mörda henne. En pensionerad ambassadör med tveksamt förflutet lever under hot efter att ha vittnat om krigsförbrytelser i forna Jugoslavien.
Vare sig dramatik, samhällskritik, goda viner eller kulinariska smakprov saknas i denna deckare av nestorn Jan Mårtenson.

Slagsida Blix och Ramm #3 – Thomas Enger, Jørn Lier Horst
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok (uppläsare: Jonas Malmsjö)
Efterforskaren Sofia Kovic har funnit samband mellan flera mord och dödsfall i Oslo sista året. Hennes senaste upptäckt får henne att försöka få tag i sin chef, Alexander Blix, utan att ännu involvera fler kollegor inom poliskåren. Men innan Blix hinner ringa tillbaka skjuts Sofia till döds i sin lägenhet. Och i lägenheten under är Blix egen dotter Iselin nära att bli gärningsmannens nästa offer. Fyra dagar senare befinner sig Alexander Blix och journalisten Emma Ramm under polisförhör. Blix har skjutit och dödat en man och Ramm såg det hända.

Memorial – Bryan Washington
Format: Inbunden, e-bok
Benson och Mike bor tillsammans i Memorial, Houston. Mike är en kock med rötter i Japan, Benson är svart och jobbar på en förskola. Efter att ha varit ett par i flera år är de nu inte längre säkra på vad som finns kvar av relationen. Situationen försvåras när Mike får reda på att hans pappa, som bor i Osaka och övergav familjen för många år sedan, är döende. Samtidigt som Mikes mamma anländer till Houston för ett besök bestämmer sig Mike för att resa till sin pappa och försöka att lära känna honom. Kvar hemma i lägenheten lämnas Benson med Mikes mamma, som han aldrig tidigare har träffat. Såväl Mikes vistelse i Japan som Bensons tid med Mikes mamma förändrar båda männen i grunden i takt med att de upptäcker nya sanningar om sig själva.
Memorial är en finstämd roman om kärlek och om att bli den man är menad att vara från en av de mest spännande nya rösterna i amerikansk litteratur.

© Wahlström & Widstrand

print

Våra samarbetspartners