SET MATTSSON: Revolution, hämnd och livsavgörande val avslutar hyllad kriminalserie

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Set Mattsson har hyllas av kritiker och läsare för sina atmosfärrika och historiskt trovärdiga kriminalromaner.

Med Den ovillige mördaren avslutar han sin deckartrilogi om 1950-talets Sverige och Malmö. Läsaren bjuds in till en fängslande kriminalroman om revolten i Ungern, men också till en gripande berättelse om livsval. Hur långt är vi beredda att gå i krig och kärlek? Och är hämnden alltid lika ljuv?

Malmö, 1956. Ingenting är sig likt för den nyblivne ungkarlen Douglas Palm, som försöker råda bot på ensamheten genom att tillbringa mer tid på arbetet som polis. Samtidigt blossar revolutionen upp i Budapest, där Lajos Varga befinner sig. Han tvingas på flykt och hamnar i Malmö där han träffar en man som han misstänker vara en av dem som förde bort hans ungdomskärlek Rebeka. Varga bestämmer sig för att hämnas.

Den ovillige mördaren är en berättelse om revolution, kärlek och uppror. Vi får följa med på en dramatisk resa där dilemman och avgörande beslut ställs på sin spets. Mattsson skapar enastående atmosfärrika miljöer, där det stillsamma Malmö ställs i kontrast till det våldsamma och blodiga Budapest.

Med elegant hand fångar författaren spänningen under revolutionen och även den tragedi det innebar för dem som tvingades på flykt. Vi får även en inblick i hur människor i Sverige påverkades av oroligheterna i omvärlden.

Den ovillige mördaren är å ena sidan en fängslande kriminalroman om revolten i Ungern, men också en gripande berättelse om kärlek och livsval. En historieskildring som lyfter universella frågor om de val en människa kan tvingas ta och dess ödesdigra konsekvenser. Handlingen utspelar sig på 50-talet men de teman som behandlas är lika brännande och angelägna idag.

Boken släpps: 22 marsl
Kommer även som ljudbok!

Historiska Media

print

Våra samarbetspartners